Psí plemena, která se vejdou i do té nejmenší garsonky

Ne každý má za domem les nebo rozlehlý pozemek. Ale opravdu je tohle překážkou, když toužíte po chlupatém parťákovi? Kdepak! Zamilujete si vzhled i povahu čivavy, pražského krysaříka nebo jorkšírského teriéra?

Chcete si pořídit pejska, ale nemáte dům, zahradu a vlastně ani velký byt? Tak jistě, ideální to není. Ale pořád to ještě neznamená, že nemůžete nějakému čtyřnohému přírůstu poskytnout láskyplný domov a zařídit mu úžasný psí život. Jací mazlíčci jsou malí vzrůstem, ale mají velké srdce? Tato plemena se k vám pohodlně vejdou!

Čivava jako energický hlídač

Ačkoli čivava patří mezi vůbec nejmenší pejsky, její temperament nezná hranic. Má velice sebevědomou povahu, proto se nezalekne žádného nepřítele – ani v případě, že je mnohonásobně větší a silnější. Navzdory své drobné velikosti dokáže bez obtíží zdolat i delší vzdálenosti, proto může být úspěšná v nejednom psím sportu. Věděli jste, že díky inteligenci a empatii se čivava často používá jako terapeutické zvíře? Vybrat si můžete z krátkosrsté i dlouhosrsté varianty, stejně jako z celé řady barevných variací. Váha dospělého jedince nepřesáhne tři kilogramy.

Pražský krysařík klame tělem

Jestli jde do něčeho nějaké psí plemeno „po hlavě“, pak je to pražský krysařík. I on je výborným hlídačem, který upozorní na každého nově příchozího. I když na to moc nevypadá, miluje pohyb, takže ocení každou procházku. Ke své rodině je velmi přítulný, k cizím lidem však bývá ostražitý a bedlivě sleduje jejich chování. Je učenlivý, bystrý a v jeho očích naleznete oddanost a přirozenou zvědavost.

Jorkšírský teriér je nenáročný parťák

Báječným společníkem je také jorkšírský teriér, nad jehož původem si lámou hlavu i zkušení kynologičtí experti. Někteří tvrdí, že byl vyšlechtěn jako ochránce obydlí, jiní se domnívají, že jeho úkolem byl lov hlodavců. Ať je to ale jak chce, jde o citlivého a přátelského kamaráda, který svou kuráž nezapře a bude pro vás oddaným a milujícím hrdinou.  

Zdroje: dailypaws.com, dogzone.com






Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude charakterizovat energie a optimismus. Mars, vaše vládnoucí planeta, je ve vašem znamení a dává vám silnou touhu projevit své názory a ambice. Místo, abyste se snažili ovládat okolnosti, jste natolik otevřeni a přizpůsobiví, že se ok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

397 Příspěvků
Poslední příspěvek 13:39
6 Příspěvků
Poslední příspěvek 10:27
60 Příspěvků
Poslední příspěvek 9:34

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat