Čistění prostoru pomocí bylinek a vonných směsí

V dnešní době se „znovu objevuje“, což je velice dobře, protože aniž bychom si to uvědomovali, každé místo či budova nasává energii, která se v nich hromadí a tuto pak dokáže přenášet na člověka.

Pokud bychom to řekli zcela polopaticky, můžete se o tom přesvědčit například, když vejdete do místa, kde byl dříve například koncentrační tábor. Už víte, o čem je řeč? Každé místo na nás tedy nějak působí, a proto se někde můžete cítit lépe a někde hůře. Někde vám dokonce může být i fyzicky špatně, například od žaludku. Nic z toho není náhoda. V dnešním článku si tedy povíme, kdy a kde je vhodné provádět očistu, proč se v novém domě nebo kanceláři cítíte zpočátku nejistě a zranitelně, a jakým způsobem to zmírnit.

Nový dům, nová kancelář

Znáte ten pocit, kdy se nastěhujete do nového domu, a máte pocit, jako byste to nebyli vy? Necítíte se tzv. ve své kůži? A máte potřebu si místo rychle zaplnit svými věcmi, které vás ukotví v pocitu, že jste tady přece jen doma? Nebo se přestěhujete do nové kanceláře a máte najednou pocit, že jste zranitelnější a slabší než předtím?

To vše mohou zapříčinit pozůstatky energií vašich předchůdců. Obzvláště, jedná-li se o typy lidí, kteří  „vejdou do místnosti a vzduch se pohne“. To jsou lidé s velmi silnou energií a tomu, čemu se říká charisma. Takoví lidé předávají svou energii i do prostoru, který je pak touto energií přesycen, což může způsobit, že se člověk s mírnější či slabší povahou nemusí v tomto prostoru cítit dobře. Takový prostor pak můžete vyčistit pomocí: mořské soli, vykuřovací směsi, či pomocí kamenů.

Mořská sůl

Nový prostor, který máte v plánu obývat či užívat, obsypejte kolem dokola tenkým proužkem mořské soli. Sůl začněte sypat od domovních dveří a pokračujte po směru hodinových ručiček. Takto obejděte celý dům či místnost po obvodu a skončete zase na stejném místě u domovních dveří. Vytvoříte tak pomyslný okruh, který u dveří uzavřete, a který začne do sebe vtahovat veškerou negativní energii. Do tohoto prostoru již nevkračujte, poslední zrnko soli nasypejte s nohami mimo prostor, abyste uzavřeli negativní energii uvnitř, ne s vámi.

Tento prostor nechte čistit 24 hodin, aniž byste v něm pobývali. Další den sůl vysajte vysavačem nebo zameťte smetákem a odpadový sáček se solí vysypejte či vyhoďte úplně mimo budovu (případně pozemek na kterém se nacházíte). Sůl je nasycena negativní energií, kterou do sebe nasákla, proto je důvod, proč máte sůl odnést co nejdál od sebe, asi jasný.

Bílá šalvěj a další vykuřovací směsi

Energeticky velmi zatížené místo lze čistit pomocí bílé šalvěje. Obzvláště, pokud máte pocit, že se na místě neudály hezké věci (předchozí majitelé se v domě hádali, případně se rozvedli apod). Rovněž, pokud máte pocit, že jsou v místě negativní síly či duchové.

Vykuřování bílou šalvějí lze provádět dvojím způsobem.Můžete zapálit větvičku bílé šalvěje v ruce a obejít s ní prostor, nebo použít speciální uhlíky, na které šalvěj nasypete. Ať už se rozhodnete pro jakýkoli způsob, nezapomeňte se soustředit na záměr: tedy čištění prostoru a hlídejte si, abyste měli po celou dobu otevřená okna, aby negativní energie mohla opustit prostor.

Uhlíky zakoupíte v krámku s esoterickým zbožím stejně jako bílou šalvěj či jiné vykuřovací směsi. Skvěle poslouží také myrtha, eukalyptus, cedr apod. Se vším vám obvykle poradí personál prodejny. Uhlík má výhodu, že s jeho pomocí můžete používat i směsi s drobnými lístky. Stačí uhlík zapálit a nechat nahřát a pak jen posypat vybranou směsí, která začne tvořit rovnoměrný kouř. 

S kouřící miskou pak obejděte celý prostor dokola po směru hodinových ručiček, a pokud cítíte potřebu, obejděte prostor vícekrát. Nezapomeňte si při tom opakovat, že čistíte prostor od veškerých negativních energií a tyto odháníte pryč z prostoru.

Křišťály a kameny

Čistit prostor můžete také pomocí křišťálů a dalších kamenů. Stačí je vyčistit podle návodu (ve vodě, nad ohněm či v kouři) a nabít (na slunci či při úplňku na měsíčním světle) podle typu kamenu. Kameny pak umístěte do rohů místnosti, kterou chcete čistit a chránit (například, pracovna, kancelář, ložnice apod.). Do každého rohu umístěte jeden kámen.

Křišťál do sebe dokáže nasát negativní energii z elektrospotřebičů a harmonizovat prostor, ametyst zase podporuje duševní pohodu. Černý turmalín ochraňuje před zlými silami a červený jaspis dodává "ohnivou/slunečnou" energii a elán do života, a údajně také chrání před pomluvami a intrikami. Kameny vybírejte podle intuice a podle toho, co si potřebujete do života přitáhnout.

Zdroje: názor autora, https://homeguides.sfgate.com/use-herbs-make-house-smell-yummy-61316.html






Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Plněné telecí plátky

(4 hlasů)

Hovězí maso s mrkví

(7 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude charakterizovat energie a optimismus. Mars, vaše vládnoucí planeta, je ve vašem znamení a dává vám silnou touhu projevit své názory a ambice. Místo, abyste se snažili ovládat okolnosti, jste natolik otevřeni a přizpůsobiví, že se ok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

397 Příspěvků
Poslední příspěvek 13:39
6 Příspěvků
Poslední příspěvek 10:27
60 Příspěvků
Poslední příspěvek 9:34

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat