Když je nejvyšší čas na modernizaci kuchyně

Třeba teď nemáte peníze navíc. Nebo čas a energii. Proto úpravy a rekonstrukce svého domu či bytu zase odložíte na neurčito. Je to ale v případě nefunkční kuchyně rozumné? Podle těchto signálů poznáte, že je ta nejlepší doba pro její modernizaci!

Kuchyň se považuje za srdce domova a obvykle bývá nejvytíženější místností, která přirozeně trpí všeobecným opotřebením. Nějak jste si nevšimli, že už vám moc neslouží? Nějaký z těchto varovných znaků vám otevře oči.

Kuchyň jeví známky poškození a opotřebení

Rozhlédněte se. Máte popraskané dlaždice, dvířka úložných prostor nedoléhají, skvrny na pracovní desce nejdou vyčistit a pokaždé vás rozčílí. I když byste se mohli zbavit jednoho konkrétního problému, tyto potíže se dají spojit a vyřešit – naráz, souběžně a při jednom nepořádku.

Přijdete si jako sardinka

Při vaření si nemáte kam odložit hotové jídlo, protože nemáte místo. Dřez je umístěn na nevhodné pozici, jeho posunem k levému rohu linky by se dalo získat víc prostoru. Taky pořád o něco zakopáváte. Ani tohle pro vás není signálem, že vaše kuchyň potřebuje zmodernizovat? Upgrade se jeví jako ideální investice.

Za srdce domova se stydíte

Pokud se stydíte pozvat přátele a rodinu, nebo jen nesnášíte trávit čas ve vaší kuchyni, pak je čas na změnu. To samé platí i v případě, že je kuchyň plná zastaralých a nefunkčních spotřebičů. Však to znáte. Jídlo musíte v troubě neustále obracet, protože bojujete s nerovnoměrným pečením. A nefunkční plotýnka radost taky nedělá. Výměna spotřebičů může výrazně zlepšit váš vlastní požitek v kuchyni, ale také vám ušetří provozní náklady. Nejnovější aktualizace a pokroky v technologii zlepšují účty za domácnost.

Pořád jenom uklízíte

Koupili jste dům a v něm je kuchyň, nad kterou předchozí majitelé vůbec nepřemýšleli. Špatně se udržuje, je na ní vidět každý otisk a smítko, stávající materiály vyžadují nonstop péči a údržbu a vás už tahle uklízecí otročina vůbec nebaví. Nyní máte možnost, jak to všechno zarazit.

Váš životní styl se změnil

Lékař vám pohrozil, že jestli nezačnete jíst častěji, vyváženěji a zdravěji, můžete očekávat zlé časy. Proto si pěstujete vlastní zeleninu, děláte smoothie a vůbec potravinám a přípravě pokrmů věnujete víc svého času. Aby vám nadšení vydrželo, upravte si kuchyň tak, aby lépe vyhovovala vašemu životnímu stylu a tempu.

Zdroje: názory autora - celý článek






Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Kokosové lívance

(29 hlasů)

Frittata s rajčaty

(12 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

33 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat