Více úložného prostoru v kuchyni

Praská vaše kuchyň ve švech a vy zoufale hledáte nové úložné prostory? Se správným systémem si snadno vytvoříte více prostoru a dlouhodobě udržitelný pořádek. 

Kuchyň je jedna z nejpoužívanějších místností v domě, a proto se často ocitá v chaosu. Ačkoli je v podstatě plná úložných prostorů, volné místo aby člověk pohledal. Ale je to proto, že jste v posledních letech hromadili stále více a více potravin –⁠ nebo je možné, že v kuchyni zkrátka nemáte mezi nádobím a příbory, hrnci a pánvemi, kořením a pečivem vlastně žádný skutečný systém? Až příště zjistíte, že hledáte něco konkrétního déle než pět minut, ale nemůžete to najít, možná budete chtít přehodnotit svůj organizační systém a reorganizovat kuchyň.

Kuchyň si rozdělte 

I když to není moc zábavné, vyklízení je stále nezbytné. Vyčistěte všechny skříňky a zásuvky a zbavte se všeho, co je rozbité nebo nepoužitelné. Než pak vrátíte všechny zbývající položky zpět, má smysl je rozdělit do různých kategorií, tj. nádobí a příbory, hrnce a pánve, plechovky a koření.

Totéž platí pro vaše jídlo –⁠ rozdělte své zásoby tak, aby potraviny, které potřebujete častěji a potřebujete k vaření, byly vždy pohromadě. Také věnujte pozornost tomu, které potraviny nemají tak dlouhou trvanlivost, aby neskončily v odpadcích. Mimochodem, to neplatí pro konzervy – jejich obsah můžete konzumovat mnohem později, než je uvedeno.

Mějte vše na dosah ruky

Skladujte veškeré domácí potřeby tak, aby vše, co potřebujete častěji, bylo na dosah. Jinými slovy, zásuvky v blízkosti sporáku jsou nejvhodnější pro příbory nebo koření, které potřebujete k vaření –⁠ k tomu slouží také speciální vložky. Hrnce a pánve by měly být umístěny v blízkosti varné plochy, ostré nože zase v blízkosti pracovní plochy. Můžete k tomu použít například praktický magnetický proužek, který připevníte jednoduše na zeď.

Využijte naplno vnitřní skříňky

Úložným prostorem se příliš často plýtvá –⁠ počínaje odpadkovým košem, který v mnoha domácnostech našel místo v dolních skříňkách. Kromě toho, že zbytky potravin uvolňují vlhkost a tím se rychleji tvoří plísně, lze oblast velmi dobře využít i pro jiné účely. Místo toho použijte samostatný odpadkový koš s víkem.

Má vaše kuchyně rohovou skříňku? Pak tam určitě uložíte mnoho domácích spotřebičů, které nepoužíváte tak často, protože jsou obtížně dosažitelné. Je lepší použít speciální otočné vložky, které na jedné straně nabízí prostor na několika úrovních a na druhé straně jimi lze otáčet tak, abyste se ke všemu snadno dostali. 

Vytvoření většího úložného prostoru

V malých kuchyních se dostatečný úložný prostor hledá poměrně těžko. Alespoň tomu většina lidí věří. Faktem je, že existuje mnoho triků, které vám pomohou získat více úložného prostoru - bez ohledu na to, jak velká ta místnost je. Pomocí dveří kuchyňských skříní zavěste menší předměty na vnitřní stranu. K tomu existují také speciální zařízení, jako je nastavitelná záclonová tyč s kuchyňským háčkem, dveřní police nebo vložky například na šálky.

Zdroj: názory autora - celý článek






Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat