Malé změny pro vylepšení vzhledu vašeho bytu

Nezáleží na tom, zda je velký, nebo malý – i malé změny často stačí k okamžitému vylepšení vzhledu každého bytu.

Obecně vzato se vám ve vašem bytě nebo domě líbí, ale… Poradíme vám pár triků, jak ze svého bytu udělat elegantní místo bez zbytečných investic nebo bytových úprav.

Nalaďte se do elegance

Pokud hledáte inspiraci, podívejte se na Hollywood Regency Style ze 30. let, který je obzvláště okouzlující – s okázalými dekoracemi ve zlatě a skle, sametovými a brokátovými látkami, křišťálovými lustry a zrcadly. Ale nebojte se, váš obývací pokoj nemusí vypadat jako hollywoodská scéna, aby vašemu domovu dodal šmrnc. 

Individuální zvýraznění raději nastavte doplňky z mosazi, mědi, laku nebo skla. Mohou to být zlaté rámy na obrazy, barový vozík, vázy nebo zrcadla (která mimochodem také dělají místnosti větší a světlejší). Uspořádejte si na pohovku polštáře s třpytivými saténovými nebo sametovými potahy. Důležité, aby výrazná směs působila harmonicky. Dbejte na to, aby se obzvláště poutavé barvy nebo materiály znovu objevily na jiném místě v místnosti. 

Vystavte polštáře

Polštáře jsou nejlepší dekorační rychlovky. Usnadňují nám dát místnostem zcela nový vzhled za málo peněz a úsilí. Zvláště efektivní je zkombinovat několik polštářů z jedné kolekce. I když se liší velikostí a vzorem, vypadají koordinovaně. Elegantně vypadají v neutrálních barvách, jako je šedá, bílá nebo černá.

Ukažte bohatství

Krásný kilim (ručně tkaný orientální koberec) je komfortní zóna i umělecké dílo. Nápadné orientální koberce v současnosti slaví velký návrat a vytvářejí útulné ostrůvky, například před gaučem, u jídelny nebo ve vstupní části.

Rozsviťte příjemné teplo

Příliš jasné nebo příliš slabé – najít správné osvětlení není tak snadné. Ale základní pravidlo zní: Aby v místnosti byly alespoň tři až čtyři kužely světla. Směs jasných stropních svítidel, akcentačního osvětlení, které lze použít ke zvýraznění architektonických prvků, krásného nábytku nebo umění, a přesného pracovního osvětlení, například pro čtení na pohovce. Světelné objekty, které vyzařují rozptýlené, měkké světlo, vytvářejí příjemnou atmosféru a jsou také skvělým poutačem. U LED, halogenových reflektorů a podobně se ujistěte, že barva světla je teplá bílá, to je nejútulnější. Mimochodem vždy je nejlepší, pokud mají všechna světla společného jmenovatele – styl, tvar nebo barva, která vypadá elegantněji než pestrá parta.

Zbavte se věcí

U věcí v bytě platí – méně je více. Nemusíte vystavovat všechny ozdobné kousky ve svém inventáři najednou. Je lepší se pochlubit jen malým výběrem, zbytek nechat ve skříni a častěji je měnit. Přeplněné police je lepší uspořádat a nechat vystavenou jen vázu nebo obrázek. Knihy v knihovně seřaďte podle barvy a velikosti a hned bude vypadat upraveněji.

Zdroj: názory autora - celý článek






Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude charakterizovat energie a optimismus. Mars, vaše vládnoucí planeta, je ve vašem znamení a dává vám silnou touhu projevit své názory a ambice. Místo, abyste se snažili ovládat okolnosti, jste natolik otevřeni a přizpůsobiví, že se ok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

189 Příspěvků
Poslední příspěvek 10:57
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 10:25

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat