Podzimní směsi esenciálních olejů pro váš difuzér

Podzim se nezadržitelně blíží a s ním i specifické vůně, které se hodí pro použití v interiéru. Které z nich vám pomohou překlenout podzimní splíny a únavu? Zkuste třeba tyhle!

Éterické neboli esenciální oleje jsou základem aromaterapie. A ty nejlepší podzimní směsi pro váš difuzér si můžete namíchat úplně sami.

Podzimní sušenka

Použijte 2 kapky skořice, která má povzbudivé účinky na činnost mozku a zlepšuje náladu, 2 kapky vanilky, jež působí uklidňujícím a zároveň revitalizujícím dojmem, a 2 kapky pomeranče. Ten zase uklidňuje nervy, pomáhá navodit duševní jasnost a uvolňuje.

Kořeněný cider

Pokud jste fanouškem cideru, tuto vůni si zamilujete. Opravdu totiž napodobuje vůni teplého kořeněného moštu! Smíchejte 3 kapky skořice, 1 kapku hřebíčku (podporuje celkovou relaxaci), 3 kapky pomeranče a 3 kapky zázvoru – působí jako přírodní antidepresivum a zlepšuje náladu.

Podzimní jedle

Jste rádi venku? Vyzkoušejte tuto vůni, která má příjemný a osvěžující tón díky citronovému a pomerančovému oleji! Do difuzéru nakapejte 3 kapky jedle (mysli dodává energii a zároveň klid, má opravdu blahodárný účinek na psychiku), 3 kapky citronu (používá se při nervozitě, stresech, úzkostech, závratích a bolestech hlavy stresového původu), 1 kapku hřebíčku a 4 kapky pomeranče.

Chladivý dotyk

Cítíte se trochu unaveně vinou nachlazení nebo chřipky? Tato směs vám může ulevit! Použijte 1 kapku hřebíčku, 1 kapku skořice, 1 kapku pomeranče a 1 kapku eukalyptu, což je jeden z nejúčinnějších olejů při infekcích ORL, dýchacích a močových cest.

Wellness směs

Krásně voní a má úžasné zdravotní přínosy pro imunitní systém. Smíchejte 2 kapky pomeranče, 2 kapky hřebíčku, 2 kapky eukalyptu, 2 kapky skořice a 1 kapku rozmarýnu, tedy všestranného oleje pro posílení organismu, který pomáhá rozproudit energii a krevní oběh, prohřívá, zvyšuje krevní tlak a zlepšuje koncentraci a paměť.

Dýňový koláč

Co by to bylo za podzim, kdyby jeho součástí nebyla tolik opěvovaná dýně? Difuzér seznamte se 4 kapkami skořice, 1 kapkou muškátového oříšku a 1 kapkou hřebíčku.

Podzimní túra

Vykouzlete aroma podzimní procházky. Tohle je vůně, kterou můžete cítit! Použijte 4 kapky cypřiše, který ulevuje od kašle a pomáhá při nadměrném stresu a nervovém vypětí (působí lehce sedativně), 2 kapky jedle bílé (dezinfikuje, čistí vzduch a dýchací cesty) a 2 kapky santalového dřeva (má antiseptické, protizánětlivé, diuretické, dezinfekční, sedativní a tonizující účinky).

Zdroje: názor autora - celý článek






Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Snídaně s malinami

(20 hlasů)

Brusinková čokoláda

(24 hlasů)

Frittata s rajčaty

(12 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat