Tipy proti stresu ze stěhování

Možná, že se vinou energetické krize stěhujete do menšího bytu, nebo naopak do většího, protože čekáte dalšího potomka. Už teď je vám při představě přesunu z místa A do B špatně? Tak zlé to snad nebude! Úzkost zaženete s těmito užitečnými tipy!

Stres je častým vedlejším účinkem stěhování. I když je přirozené pociťovat určitý stupeň úzkosti během této životní změny, existuje několik věcí, které můžete udělat, abyste si tento krok zpříjemnili.

Začněte s dostatečným předstihem

Čím dříve začnete, tím lépe – za ideální se přitom považuje několikatýdenní předstih. Nejprve se projděte po domově a zjistěte, které věci už nadále nemusíte a nechcete využívat. Vyhoďte všechno rozbité a nefunkční a zaměřte se i na oblečení, které jste na sobě neměli déle jak rok. To věnujte na charitu nebo rozprodejte po bazarech (ostatně, každá koruna navíc se hodí). Balení tak bude mnohem jednodušší a rychlejší. Věci jako letní oblečení nebo sezónní dekorace začněte ukládat do krabic jako první, nejsou totiž na pořadu dne – a díky jejich „odklizení“ si aspoň si uděláte místo a prostor pro další balení.

Veškeré pytle a krabice důkladně popište

Vytvořte si seznamy všech položek, jež budete balit do každé krabice nebo pytlů. Stačí krátká hesla: nádobí, oblečení, hračky a tak dále. Následně každou krabici označte, a to i podle křehkosti. Díky tomu budete vědět, s čím je třeba zacházet se zvýšenou opatrností. Tohle všechno zajistí lepší organizaci při vybalování a zároveň ušetří spoustu času.

Najměte si profesionální stěhovací službu

Abyste si byli jisti, že věci poběží hladce, měli byste mít po svém boku skupinu profesionálů. Poptejte se po známých, jestli by vám nedali nějaké prověřené a spolehlivé tipy a předem si vyžádejte cenovou kalkulaci. Nezapomeňte mít seznam toho, co je třeba přesunout předem, aby to vybraná společnost mohla do rozpočtu zahrnout. Po domluvě s ní stanovte konkrétní datum stěhování.

Dejte si pauzu

Jelikož pobyt v jiném upořádání věcí a nepořádku může být frustrující, udělejte si během procesu stěhování nějaký čas pro sebe. Jděte se projít, skočte do oblíbené kavárny na rohu, sejděte se s přáteli – aspoň chvíli přijdete na jiné myšlenky a snížíte hladiny stresového hormonu kortizolu.

Řekněte sbohem

Při přesunu je normální cítit se sentimentálně a vracet se k minulosti. Uvědomte si však, že začíná další éra a nová lokalita s sebou může přinést zajímavé známé a přátele, popřípadě kratší cestu do práce a jiné výhody. Pokuste se soustředit na pozitiva!

Nový domov ukliďte

Než do nového domova uložíte všechny své věci, je důležité jej nejprve hygienicky uklidit, budete se pak cítit mnohem lépe. Záležet si dejte hlavně v koupelnách a kuchyních. Můžete dokonce zvážit najmutí úklidové služby, pokud vám to pracovní vytížení nedovoluje. Čisté pokoje rovná se začátek nového života.

Zdroje: názor autora - celý článek






Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

20 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:54
9 Příspěvků
Poslední příspěvek 11:09
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 10:59

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat