Děti narozené v září jsou nejúspěšnější

Statistiky tvrdí, že nejúspěšnější v životě jsou lidé narození v září. Vysvětlení pro jejich prosperitu a velmi slabé tendence ke kriminalitě dokážou vědci vysvětlit. Rodičové, kteří chtějí potomkům přeprogramovat vyšší šanci stát se vzdělaným a bohatým, by je měli počít především v prosinci.

Autoři z University of Toronto, University of Florida a Northwestern University v Illinois tvrdí, že lidé narození v září si nejvíce věří a nejčastěji končí na univerzitě. Ne, že by lidé jiných měsíců nemohli být úspěšní, inteligentní a sebevědomí, jen v září se takových lidí rodí procentuálně více.

Zralejší školáci

Důvodů je podle vývojových psychologů hned několik. Děti narozené v září jsou většinou v ročníku nejstarší – pakliže nejdou do školy o rok dřív – a to výrazně přispívá jejich lepšímu vývoji a zrání.

Být o něco starší je totiž významné především v prvních letech života, kdy je každý měsíc poměrně znatelný. Tyto děti jsou napřed před ostatními a pěstují si silné sebevědomí, mají kvůli tomu lepší školní výkony i později v životě a míří častěji na vysokou. Věří si pak také v zaměstnání.

Chudák srpen

Nejhůře jsou na tom naopak děti zrozené v srpnu, které mají šesté narozeniny jen pár dní před prvním školním dnem a jsou tedy vývojově nejvíc pozadu za ostatními prvňáčky.

Paradoxně v Česku se nejvíce dětí rodí od dubna do srpna s maximem v červenci.

Zdroj: https://www.marieclaire.co.uk/life/smartest-people-born-september-650632, https://www.thesun.co.uk/fabulous/4456961/most-successful-people-are-born-in-this-month-and-theres-a-good-reason-why/






Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Omeleta s banánem

(13 hlasů)

Hruškové lívanečky

(29 hlasů)

Frittata s hráškem

(21 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude charakterizovat energie a optimismus. Mars, vaše vládnoucí planeta, je ve vašem znamení a dává vám silnou touhu projevit své názory a ambice. Místo, abyste se snažili ovládat okolnosti, jste natolik otevřeni a přizpůsobiví, že se ok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
5 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat