Jak pomoci dítěti, kterému rostou zoubky

Děti se často cítí velmi nepohodlně, pokud se jim prořezávají zuby. Mohou být rozrušené, často mají tendenci kousat, nechtějí jíst a spát. Jak jim ulevit?

Je snadné dojít do lékárny pro ústní gel, který odstraňuje bolest způsobenou prořezáváním zoubků. Jenže co když je všude zavřeno, nebo neuznáváte kupované prostředky s nejasným složením? Pokud i vaše ratolest právě teď trpí, vyzkoušejte několik domácích prostředků.

Posilujte imunitní systém

Někteří rodiče si všímají, že když jejich dětem rostou zuby, mají tendenci vykazovat symptomy nachlazení nebo horečky. Přestože stále probíhají debaty na téma zda a jakým způsobem proti něčemu takovému bojovat, lékaři se shodují v jednom. Prvotně je důležité posílit imunitní systém vašeho dítěte.

Začněte tím, že své ratolesti dopřejete každodenní dávku slunečního svitu, který způsobuje produkci vitaminu D. Zároveň jej zásobte vitaminem C, třeba formou dobrého sirupu. Také je velmi vhodné užívat probiotika stabilizující střevní flóru.

Použijte kousátka

Rozličná barevná kousátka jsou skvělou pomůckou pro děti, které zažívají nepohodlí z důvodu rostoucích zubů. Vybrat si můžete z dřevěných, silikonových, nebo těch, které jsou vyplněny gelem či kapalinou, která se chladí v ledničce. Za nějakou stokorunu seženete i masážní kousátko s 3D texturami, které uvolňuje a stimuluje zanícené dětské dásně.

Využijte sílu bylinných léků

Kdekoho v roli prvního zachránce napadne nějaká bylinka. A ano, je tomu tak. Mezi dobrý výběr patří heřmánek, a to kvůli svým relaxačním vlastnostem. Hřebíček se zase cení pro své anestetické vlastnosti. V této souvislosti se hovoří i o bylince s intenzivní vůní, která je vhodná na uklidňující čaje a obklady. Milují ji především kočky, a pokud jí dáte přednost, tak si ji oblíbí i dásně vašeho dítěte. Jmenuje se šanta kočičí.

Právě ona obsahuje spoustu antioxidantů, které mohou zlepšit imunitní systém dítěte. Připravte čaj, nechte dítě napít a zbytek naneste na bolavé dásně.

Podávejte studená jídla

Studené jídlo může pomoci vašemu dítěti v tom smyslu, že mu umožní lépe se vypořádat s bolestí. Podávejte studenou okurku či mrkev. Nebo druh ovoce či zeleniny, o kterém víte, že ho ratolest „může“.






Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

9 Příspěvků
Poslední příspěvek 11:09
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 10:59
33 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat