Komentáře k článku

Jarmila 02.03.2021

Před více jak 40 lety bylo normální, že se rodilo hned po škole, tedy střední nebo učilišti. Mám 3 dcery, první v 19letech, další za dva a tři roky. V necelých 35 jsem se zdravotně rozsypala, děvčata už byla dost samostatná. Nedovedu si představit, že bych měla děti po třicítce, jak je dneska normální, byla půl roku v nemocnici a doma mimino, batole a předškoláka. Jsem ráda, že jsem brzy ,,začala", dnes mám 8 vnoučat, bezva dcery a poměrně ještě síly na to, abych tuhle bandu zvládla. Myslím, že nechávat první porod po 35roce, je svým způsobem nezodpovědné.

Katerina Jarmila 02.03.2021

Mila Jarmilo, ja mela dite v 37 letech. Mela jsem vybudovane velmi solidni zazemi, abych diteti mohla jako matka bez stresu venovat to nejcenejsi - sebe, klid a cas. Kvuli veku porodu si rozhodne nezodpovedna nepripadnu. Obe jsme zdrave a uzivame si spolu toho, co jsem pro ni od ukonceni studia do tech 37 vybudovala. Doporucuji Vam zamyslet se nad Vasim vyrokem o nezodpovednosti.....

Tonny Montana Jarmila 02.03.2021

Rodit děti bych dovolil jenom zabezpečeným párům s IQ vyšším jak 130.To co se tady v poslední době množí ,na to se na ulici fakt koukat nechceš!!!

Risu Jarmila 03.03.2021

Je mi skoro 32. Rada bych mela děti už na svete, před tricitkou, jen nějak nebylo s kým...

Tonny Montana 02.03.2021

Realita dnešní doby naprcaný 17 letý socky s kočárkem a kolem ještě 2 haranti!!!Hlavně že mám děti a bydlím v podnájmu a obtěžuju život všem kolem.

Uzap Tonny Montana 03.03.2021

Bohužel je na tom hodně pravdy. Spoustu věcí neřeší!!.. stát se postará z našich daní my totiž pracovat musíme nám nikdo nic nedá zkus něco vyrazit ze státní pokladny.. jseš tady od toho abys dával ne od toho abys bral socka to poté přerozdělí potřebným pro které je práce sprosté slovo☹️

Jura Tonny Montana 03.03.2021

Dost drsně bohužel pravdivě napsáno, jinak snadno se poznají v davu podle zkérování alespoň poloviny těla naprosto stupidními motivy, zato kvalitní a jistě drahá práce.

Tonny Montana Tonny Montana 03.03.2021

Juro čím pokérovanější ,tím jistě slušnější a hodnější druh pro takovou 17-ti letou socku!!!Jistě vychovají slušnou generaci která se bude těšit do práce a nebude tam všem znepříjemňovat životy slušných.

Kim Tonny Montana 03.03.2021

Zas bych neházela všechny do jednoho pytle... Švagrová otěhotněla v 16, je bílá z normální rodiny, prostě se stalo. Postavili se k tomu čelem, nechala se zplnoletit, vzali se. O dítě se starala líp než leckterá třicítka. V současné době má děti 3 a žijí v Rakousku. Daří se jim skvěle.

Tonny Montana Tonny Montana 03.03.2021

Kim . I takové případy jsou ,ale je to tak 20% ze sta.Netvrdím, že socka můsí být jen cikán ,ale i mezi bílými je mnoho nepříspůsobivých.A co je horší ,že se s cikánima tyhle případy kamarádí a kumulujou.

Tonny Montana Tonny Montana 03.03.2021

Kim u nás na sídlišti bydlí i zazobaný cikáni a o to e to horší .Dává jim to energii chovat se jak největší hovada a myslí si ,že si můžou všechno dovolit.A vedou k tomu i svoje parchanty! Mám jedny takové přes zeď a haranti tam řvou a dupou až do jedný do rána .Kolikrát mě to vzbudí.Tohle si dovolit já tak mám za dveřmi pořád fízlové nebo OSPOD.

Adam Kučera 02.03.2021

Ještě, že jsou v ČR legální interrupce!

Tonny Montana Adam Kučera 03.03.2021

Přesně .Když ucákneš měl bys mít právo to ukončit.Pokud ti to ženská lačná po dítěti dovolí.

Siraellen 03.03.2021

Není to příjemná záležitost

Kim 03.03.2021

Já jsem stihla všechny 3 děti do třicítky, ale nebránila bych se dalšímu kdyby přišlo. Nicméně nejstarší dceři je 9, a řešili jsem s mužem co kdyby přišla těhotná brzo (švagrová byla v 16). A shodli jsme se, že by jsme dceři pomohli, miminko si nechali a postarali se. Nový život je vždycky krásný, a je lepší, když členové do rodiny přibývají, než když ubývají...

Lili 03.03.2021

První dítě jsem měla v 17 letech. Rozhodne mi rodiče nějaký”verdikt” říkat nemuseli. Věděla jsem ze si dítě ponechám a ze se o nej s partnerem(nyní manželem ) Postarám. Dítě se narodilo zdravé, já dodělala při RD školu a nyní mám velmi solidní praví, příjem a k tomu super parťáka v podobě 9 leteho syna. Všechno jde, stačí chtít. Naopak rodiče měli neustále potřebu mne v tehotenstvi stresovat tím jak to nezvládnu co s námi bude vždyť noc neumím školu nemám.. a teď? Jsou rádi když k nim můj syn jde na návštěvu.

xxkouckaxx 03.03.2021

rodila jsem poprvé v 18 , ale to byla jiná doba , dnes je antikoncepce a o sexu se běžně mluví , tak by každá máma měla dceru poučit jak se chránit před početím

Ilona 03.03.2021

První dítě jsem měla v 17 letech. Mám 3 děti a jsem za ně šťastná, dnes už mám 2 vnučky a nikdy jsem nelitovala že jsem měla dítě tak brzy, beru život tak jak přichází. V tu dobu když jsem prvně otěhotněla se o antikoncepci nic moc nemluvilo. Měla jsem v rodině podporu na interupci jsem jít nechtěla bála jsem se že nebudu moct mít děti. Se svými dětmi jsem o tom mluvila otevřeně a syn měl dceru ve28 a dcera ve 23 letech a byly oba už na děti připraveni měli děti planovane, třetímu bude 15 let tak doufám že to bude také v pohodě. Jsem pyšná že jsem z nich vychovala fajn lidi, ono totiž vůbec nezáleží na věku ale na tom jaký člověk je a jestli má v rodině podporu, já jsem za svou rodinu šťastná a snažím se být svým dětem také oporou.

mariana 03.03.2021

moje dvě spolužačky ze základky , podotýkám , že z normálních rodin , měly děti v 15 letech , dnes jsou z nich dospělí a dobře vychovaní občané , na zdrávce nás bylo v prváku 40 a maturovalo nás 28 , ostatní již byly do těch 18 , 19 let matkami , a jak vím , spořádaně všechny svoje děti vychovaly . Dřív se věk tolik neřešil , interupce byly přes komisi , no, tak se holt rodilo . Dneska je ve dvaceti žena brána stále jako nedospělé dítě .

Lucka 05.03.2021

Autor clanku by si mel zjistit jak je to s cerpanim rodicaku, mate tam udaje, ktere uz roky neplati a jsou uplne jinak. Kdyz uz chcete nekomu radit, alespon spravne..

Podmínky a pravidla pro vkládání příspěvků. Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a redakce za ně nenese zodpovědnost. Redakce si vyhrazuje právo smazat příspěvek nebo obrázek, který obsahuje vulgární výrazy či fotografie, urážky nebo jinak odporuje dobrým mravům a zákonům ČR. Odstraněny budou opakovaně vkládané vzkazy, stejně jako odkazy, které se netýkají tématu nebo obsahují neplacenou reklamu.

Zdarma produkt k testování!

Staň se testerkou!

Reklama

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat