Jídelníček žen před otěhotněním může ovlivnit pohlaví potomka

Chlapečka prý budete mít, pokud si dopřáváte banány a obilné výrobky. Těm, co touží po malé princezně, vědci doporučují dietu. A důležité je prý nesnídat!

Návodů a „zaručených“ babských rad, jak ovlivnit pohlaví vytouženého dítěte, existuje bezpočet. Pokud už jste někdy nějakou vyzkoušela, možná jste se na vlastní kůži přesvědčila o tom, že pravděpodobnost jejich funkčnosti je půl na půl, takže je to víceméně o náhodě. Vážně se tedy příroda v tomhle nedá obelstít? Ne tak docela. Podle vědců existuje jistá možnost, jak si k dívce či chlapci šikovně „pomoci“. O co jde?

Kouzla? Kdepak, za vším stojí jídlo!

Poznatky studie, které byly zveřejněny v prestižním britském časopise Royal Society, jsou pořádným překvapením. A to nejen pro ženy, co plánují rozšíření rodiny! Doslova „paf“ jsou z nich i gynekologové, zdravotní sestry, porodníci a jejich asistentky. Naznačují totiž, že to, co zastánkyně něžného pohlaví konzumuje dávno před tím, než se vůbec o miminko začne „pokoušet“, do jisté míry ovlivňuje barvu připravované výbavičky. Jako opravdu?

Sonda do talíře i dělohy, která nemá obdoby

Specializovaný tým pod vedením lékařky Fiony Mathews, jejímž působištěm je vyhlášená Exeterská universita, dlouhodobě zkoumal 740 nastávajících matek. Odborníci se samozřejmě primárně zajímali zejména o stravovací návyky dotyčných, přičemž respondentky dostaly na vybranou i z několika potravin, které rády jedí celý svůj život. Jakmile se nashromáždila potřebná data, finální analýze už nic nebránilo. Jak zní ortel?

Banány zaručí kluka, hladovění holku?

Ukázalo se, že většina žen nosících ve svém lůně chlapce, do svého jídelníčku dlouhodobě zařazovala banány a obiloviny. Dle mínění vědců právě tyto přírodní dary zvyšují energetickou hladinu, což ovlivňuje i rychlost spermií. To jen potvrzuje předchozí teorie o tom, že spermie, jež nesou mužský chromozom Y, jsou čilejšími plavci. Teď vás jistě zajímá, co násobí šance na dívku. No, možná tomu nebudete věřit, ale prý stačí jediné – nesnídat.

„Naše závěry jednoznačně prokázaly, že při omezení snídaně nebo při nízkokalorické dietě dochází častěji k početí holčičky. Tento výzkum může pomoci vysvětlit, proč v rozvinutých zemích, kde ženy konzumují nízkokalorické potraviny, dochází k úbytku chlapců,“ vysvětluje doktorka Fiona Mathews. To jsou ale věci…







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

3 Příspěvků
Poslední příspěvek 21:04
23 Příspěvků
Poslední příspěvek 20:37
189 Příspěvků
Poslední příspěvek 20:36

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat