Potraviny pro tvorbu mléka pro snadné kojení

Nedostatečná činnost mléčných žláz dokáže pořádně potrápit kdejakou maminku. Pokud si zrovna touto situací procházíte, zachovejte klid a zařaďte do jídelníčku mrkev, hnědou rýži, ovesné vločky nebo lososa. Jejich konzumace může přispět k podpoře laktace!

Odborníci se jednohlasně shodují v tom, že nejpřirozenějším a nejlepším způsobem výživy novorozence vždy bylo, je a bude kojení. Mateřské mléko totiž obsahuje všechny důležité látky pro nastartování imunity dítěte během prvních měsíců života, přičemž podporuje jeho růst i zdravý vývoj. Co když ho ale pro malého jedlíka není dost? Řešením mohou být tyto potraviny, které přispějí ke zlepšení situace!

Dejte si rýži. A nejlépe tu hnědou

O této celozrnné verzi rýže je známo, že urychluje metabolismus a tím i spalování tuků, to by se vám mohlo hodit, až začnete se shazováním poporodních kil. Dopřávejte si ji ale i do té doby! Poznatky americké studie zveřejněné v magazínu World Journal of Pharmaceutical and Life Sciences sdělují, že hnědá rýže obsahuje hormonální stimulanty zvyšující produkci mateřského mléka. Tento pokrm navíc dodává energii a bojuje proti špatným náladám. Tedy alespoň podle expertů!

Mrkev neocení jenom oči. Ochutnejte!

Tato kořenová zelenina je studnicí prospěšných látek i mnoha benefitů, takže zařadit ji do stravy je dobrý nápad v každém případě. Oranžový zázrak díky obsahu draslíku udržuje rovnováhu elektrolytů a tekutin v buňkách, přičemž normalizuje krevní tlak. Ovšem blahodárně působí i na kardiovaskulární systém a povzbuzuje peristaltiku střev. Vás jistě bude zajímat hlavně to, že je napěchována také vitaminem A, jež stimuluje laktaci a podílí se na regeneraci pokožky, což může urychlit hojení popraskaných bradavek.

Ovesné vločky jako nejlepší snídaně

Na seznam laktogenních pomocníků právem patří i ovesné vločky. Kromě toho, že mají famózní nutriční hodnotu, nesmírně prospívají i trávení, neboť fungují jako prevence zácpy. Rovněž vás ochrání před chudokrevností, a taky přidají pomyslnou ruku k dílu při normalizaci škodlivého cholesterolu. Dáte jim šanci?

Nebojte se lososa

Proces tvorby a vylučování blahodárné bílé tekutiny značně podporuje i losos. Tento mořský živočich nabízí požehnané množství omega-3 mastných kyselin, jež jsou důležité nejen pro „výplň“ vašich ňader, ale i pro rozvoj mozku ratolesti. Skupina uvedených tuků rovněž zlepšuje celkovou odolnost organismu, zatímco omezuje pravděpodobnost diabetu.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

33 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat