Bezpečnostní opatření pro batole v domě

07.04.2021 | Děti a rodina

Z malého ležícího miminka se začíná stávat malý neposeda? Snadno již zdolává bočnice postýlky a v ohrádce už ho to nebaví? Je nejvyšší čas, abyste ochránili zvídavé dítko od nástrah a nebezpečí, které vaše domácnost ukrývá. Na co nezapomenout?

Kabely

Kromě toho, že je v kabelech proud (většinou), bývá také na jejich konci něco, co by mohlo být pro malé dítě rizikem úrazu. Ať už je to televize nebo rychlovarná konvice s horkou vodou, dávejte si pozor, aby nikdy nezůstávaly přístupné kabely, za které by mohlo dítě tahat a něco na sebe shodit.

Zásuvky

Zásuvky mohou pro zvědavé batole představovat veliké nebezpečí. Přitom stačí jen pořídit záslepky do zásuvek, které jsou nejvíc přístupné. Záslepky pořídíte po kuse i celém balení v obchodech s dětskými potřebami nebo v domácích potřebách.

Okna

I když máte pocit, že otevřít okno je pro dítě nemožné, protože ještě není natolik fyzicky zdatné a ani na okno nedosáhne, rozhodně na to nespoléhejte. I ty nejmenší děti dovedou být pořádně vynalézavé. Raději předejděte neštěstí a pořiďte si pojistky na okna, které nedovolí dítěti otočit klikou, nebo otevřít okno dokořán, když se větrá.

Léky

Léky jsou jednou z nejčastějších příčin dětských otrav v domácnostech a důvod je prostý. Nejsou dostatečně daleko od nenechavých ručiček malých průzkumníků, kteří vše rádi ochutnávají. Léky patří hodně vysoko a hodně hluboko do skříně. Nebo si pořiďte zamykací lékárničku.

Chemikálie

Barevné saponáty s vůní ovoce a lákavými obaly jen vybízejí k jejich ochutnání. Veškeré chemikálie držte od dítěte co nejdál. I obyčejné mýdlo může napáchat velké škody.

Schody

Pokud žijete v rodinném domě, který má více pater, rozhodně nezapomeňte na nákup bezpečnostních zábran, které děťátko neotevře a nehrozí tak pád ze schodiště. Zábrany doporučujeme pořídit také kolem krbu či kamen.

Bazén

Pokud máte na zahradě bazén a k tomu malé batole, budete mít o zábavu postaráno. Naštěstí existují prostředky, které ochrání před pádem do bazénu nejen dítě, ale třeba i domácího mazlíčka. Jednou z možností je pořízení rolety. Některé typy bazénových rolet jsou i pochozí a unesou opravdu velkou váhu. Dalším způsobem jak dítě chránit je bezpečnostní alarm, který se umístí na okraj bazénu, kde následně detekuje rozvíření hladiny a spustí sirénu.

Sporák

Děti, které chodí okolo nábytku, se chytají všeho, co jim pomůže udržet stabilitu. Dávejte si pozor na sporák a nádoby s jídlem, které na něm stojí. Popáleniny od sporáku nebo horkého jídla jsou, bohužel, velice časté. Následky mohou být ale fatální.

Nábytek

Děti mají úžasnou fantazii. Jednou mohou být lékařem, jindy astronautem a dnes? Co třeba horolezcem? Veškeré komody, skříně nebo televizi přišroubujte ke zdi, abyste zamezili převrácení na dítě. Zabere to pár minut a vy se nemusíte bát.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

33 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat