Komentáře k článku

Vladka 19.02.2023

dceři jsem cca ve dvou měsících nechala nastřelit malé stříbrné pecičky se zirkonem. Jemné a decentní dětské náušnice

Merry 24.01.2023

dcera je má od cca třetího měsíce, koupila jsem ji stříbrné náušnice, malé pecičky s kamínky. Je to jemné, decentní, krásné

Profesor Halík 16.05.2021

pokud chcete dát světu najevo, jaký jste primitiv a jakou neúctu chováte k jiné živé bytosti, náušnice malému dítěti jsou skvělá volba!

jana 16.05.2021

názory zde některých dam mě přijdou velice stupidní. Ano, chci své dceři dát náušnice, ne nechci dát dceři náušnice a hotovo. Ale to budou takové ty matky co nedají své dítě ani očkovat. Když si dítě natluče kolena je to víc bolestivé než propíchnutí ucha.

maylou 16.05.2021

obě dcery jsem si nesla s naušničkama již z porodnice před 30 lety-píchla nám je porodní bába při propuštění,hojení a vše bez jediného problému,dnes mají děr na uchu několik...

Mee 16.05.2021

Maminka mi nechala píchnout uši jako miminku, je to 44 let, dostala jsem zlaté náušnice, neštěstí, tenkrát se to neřešilo, ale mám alergii nejen na bižuterii, ale i na zlato. Uši věčně zhnisané. Máme dvě holky, až si řeknou, že chtějí uši píchnout, tak to budou mít. Respektive - starší nechce, mladší mě uhání, ať už do toho jdeme....

Eva 13.05.2021

Když tady čtu ty hloupé komentáře o týrání dětí a přirovnávání ke kupiraci psů, je mi z těch komentářů na nic. Mě nedala matka propíchnou uši, řekla mi, že v té době neměla na zlaté náušnice. Nakonec jsem si uši píchla sama v 16 letech. Svým dcerám jsem uši nechala píchnout od porodní sestry, moje tři vnučky mají píchlé uši a byly všechny rády, že mohou nosit různé náušnice. Mám dvě maličké pravnučky a mají od dětské doktorky také nastřelené náušničky. A nevím jakou mají krev a imunitu ti, co tady melou, jak jim hnisaly uši. Z nedostatku hygieny, nebo špatné ošetřování píchlé dírky ?? Žádná z našich děvčat, ani já - která si píchla uši doma v koupelně, neměla problém s nějakým hnisáním uší.

Lucie 13.05.2021

Myslím, že je lepší nechat holčičce vybrat, zda náušnice chce, nebo ne. A z mé zkušenosti je nastřelení lepší. Já jsem jako holčička po náušnicích moc toužila. V naší rodině se ale náušnice nenosily, takže jsem měla smůlu. Uši jsem si nechala píchnout až v patnácti, dostala jsem od tatínka nádherné náušnice s českými granáty. To bylo klasické propíchnutí, paní, co mi to dělala, byla porodní asistentka. Dírky mi hrozně hnisaly. Potom jsem si nechala další dírky nastřelit. Jednou asi do špatného místa, takže to dlouho hnisalo, musela jsem si ji nechat zarůst. Pak jsem si nechala nastřelit další náušnice, tentokrát to bylo bez hnisání. Celkem mám 5 dírek v uchu. Dcera také toužila po náušnicích. Nechala jsem ji uši píchnout na chirurgii před první třídou. Vysvětlila jsem jí, že to bude nepříjemné, zda jí to stojí za to. Další dírky ji propíchly kamarádky :-( Má jich asi 7. Hojilo se jí to dobře (používaly jednorázové jehly ze zdravotnických potřeb). Takže jsme v naší rodině takový exoti, pankáči :-) Jo, a neteře také mají náušnice. Ale také je měly až ve školním věku. Ty ale zůstaly u klasických dvou náušnic.

Martina 13.05.2021

Kdybych měla dceru, tak bych počkala, až si sama rozhodne, jestli chce mít propíchnuté uši. Navíc si holky i kluci nechají propíchnou uši několikrát, když chtějí.Já jsem si jako dítě vybrat nemohla a teď mám jen díry a náušnice nikdy nenosím.

Dasha Martina 16.05.2021

Souhlasím, já mám uši píchlé od 18ti let, dcerám jsem je nechala propíchnout, ale váhala jsem, nakonec hojení nebylo nic moc. Tříletá vnučka nemá uši propíchlé, necháme to na ní do budoucna.

Siraellen 13.05.2021

tohle se mi vůbec nelíbí

Jana 13.05.2021

Hrozné - děti jsou míň než psi ! !! Těm zakázali kupirace ,ale s dětmi si tzv.rodiče mohou dělat co chtějí!!! A nikdo nekouká na následky !

xxkouckaxx 13.05.2021

starší píchnuté , ,mladší nastřelené hned jak to šlo - čím menší , tím lepší

Martina 13.05.2021

Propichovat děvčátkům uši považuji za zvrácenost srovnatelnou s obřízkou dívek v Africe a udržuje se snad jen mezi nemyslící spodinou. Je to zbytečný zákrok, který se odůvodňuje pouze tradicí a nemá žádný pozitivní přínos pro dítě. Který kojenec potřebuje v ušních lalůčcích nějaké zlaté oringle ? Mě se také nikdo neptal a jako miminu mi propíchli uši. Celý život trpím migrénami - co když to souvisí právě s tímto nesmyslným zákrokem ? Proč se drží stupidní tradice, že dívka má být už od narození ocejchovaná ? Odsuzuji každého, kdo se dopouští takového nesmyslného barbarství na vlastním dítěti

marika 13.05.2021

zkušenost moje je taková , pracovala jsem na ORL , kde se toto dělalo , doporučení - vždy nechte tento výkon udělat specialistu lékaře , měl by vědět nejlépe, na jaké místo píchnout , stačí o mm vedle , a ucho hnisá , za druhé , náušnice u miminek by měly být ze zlata a tzv. volně točící zapínání , aby se daly v rance protočit a nedělala se infekce , náušnice nastřelené - je to rychlejší ale hodně často hnisají . A pak také co se týká týrání , nejvíce to prožívaly maminky , ty někdy vyváděly víc než ty miminka , holčičky byly celkem v pohodě .

madla 12.05.2021

kojenci? a víte, že uši hnisaly a bolelo to??? To je paměť!!! Je také pro mě novina - viz článek, že zlato způsobuje alergii. S nastřelením máme jednu zkušenost - malá slečna skončila na ANT - musely se náušnice vyndat ... takže nikdy více. Všechna děvčátka v naší rodině mají v uších zlaté náušničky bez problému a nosí je rády :-)))

vera 12.05.2021

To by mělo být trestné. Malé děti se nemohou bránit. Mně nechala matka propíchnout uši jako kojenci. Ty dírky mi hnisaly, bolelo to. Když jsem už mohla sama, tak jsem náušnice sdělala a odmítla nosit.

Podmínky a pravidla pro vkládání příspěvků. Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a redakce za ně nenese zodpovědnost. Redakce si vyhrazuje právo smazat příspěvek nebo obrázek, který obsahuje vulgární výrazy či fotografie, urážky nebo jinak odporuje dobrým mravům a zákonům ČR. Odstraněny budou opakovaně vkládané vzkazy, stejně jako odkazy, které se netýkají tématu nebo obsahují neplacenou reklamu.

Zdarma produkt k testování!

Staň se testerkou!

Reklama

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat