Účinné prostředky na kojeneckou vyrážku najdete je v kuchyni

Ovesné vločky i olivový olej má doma téměř každá hospodyňka. Můžete tak tyto potraviny využít k léčbě podrážděné atopické dětské pokožky. A jaké divy svede kukuřičný škrob, kterým obvykle zahušťujete omáčky?

Asi není pediatra, který by neupozorňoval, že v prvních měsících i letech života je pokožka těch nejmenších hodně citlivá a náchylná k alergickým vyrážkám. Ty může kromě stravy zapříčinit i prací prášek, parfémovaná dětská kosmetika, plenky, léky či rostlinné nebo zvířecí alergeny. Že na tuhle svízel lze vyzrát jen s pomocí farmaceutických prostředků? Ale vůbec ne. Spolehlivé medikamenty totiž nabízí i vaše kuchyň! Po čem se v ní poohlédnout?

Kukuřičný škrob jako první pomoc

Jak již název napovídá, kukuřičný škrob se získává ze zrn kukuřice. Pro svou jedinečnou zahušťovací schopnost se hojně používá do omáček, sosů, polévek, moučníků, přesnídávek i k přípravě ovocných náplní. Máte ho po ruce? Výborně, tímto spasitelem můžete nepříjemnou patálii „poprášit“, nebo ho prostě a jednoduše přidat do vaničky, až bude čas koupání. Po desetiminutové koupeli, jakmile se léčivé látky vstřebají do kůže, se vašemu pokladu nesmírně uleví.

Ovesné vločky nejsou jen skvělou snídaní

Trpí-li váš potomek na vyrážky, je vždycky dobré mít v zásobě ovesné vločky. Proč tenhle obilný výrobek patří do povinné výbavy domácí lékárničky? Snadná odpověď, obsahuje antioxidanty a zároveň působí protizánětlivě, takže jako řešení zmíněného nešvaru funguje více než spolehlivě. Připravte vašemu miminku ulevující obklad tím, že vločky promícháte s vlažnou vodou, aby vznikla jakási pasta. Tu následně naneste na postižená místa a nechte ji pár minut působit.

Olivový olej. Proč vlastně ne?

Dalším zachráncem, který zabojuje proti alergické patálii, je kokosový olej. Ten se může pochlubit antifungálními a hydratačními vlastnostmi, čímž zabraňuje tvorbě nevítaných bakterií. Jakmile voňavým „pomazáním“ ošetříte zasažené oblasti, poskytněte pokožce dostatek času na to, aby „tekuté léčivo“ důkladně absorbovala. Můžete si být jistí, že ani tenhle zlepšovák vás nezklame!

Zdroj: healthychildren.org, kidshealth.org






Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Snídaně s malinami

(20 hlasů)

Brusinková čokoláda

(24 hlasů)

Frittata s rajčaty

(12 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat