Ženy jsou šťastnější nezadané a bezdětné

Proč Západ zažívá populační pokles? Důvod? Nezadané a bezdětné ženy jsou totiž šťastnější a žijí déle než ty, které se vdají a mají děti.

Profesor Paul Dolan promluvil během přednášky na Hay festivalu v Londýně. A jako behaviorální psycholog otevřeně podtrhl, že stereotypní představa, že „mít všechno“ je zárukou štěstí, neplatí.

Zatracené zoufalství

U žen rozhodně platí, že když nemají manžela a děti, jsou spokojenější než jejich vrstevnice, které si rodinu pořídí.

„Vdané ženy a ženatí mužové jsou šťastnější než jiné skupiny v populaci, ale platí to jen tehdy, když se na to ptáte manželů v jejich vzájemné přítomnosti. Když se ptáte každého zvlášť za jejich zády, je to zatracené zoufalství,“ svěřil profesor Dolan deníku The Guardian.

Méně risku pro muže

„Máme nějaké dlouhodobé případové studie, ale udělám masivní protislužbu této vědě, když řeknu: Pokud jste muž, pak byste se měl zřejmě oženit. Když jste žena, zapomeňte na to,“ tvrdí profesor Dolan působící na London School of Economics.

„Muži manželstvím a rodinou méně riskují, vydělávají v práci víc a žijí o trochu déle než muži nezadaní. Ale žena na druhou stranu musí nést většinu povinností na svých bedrech a umírá dříve než svobodné ženy. Nejzdravější a nejšťastnější částí populace jsou ženy, které se nikdy nevdaly a nemají děti,“ tvrdí Dolan.

Veškeré názory a tvrzení jsou dílem autora článku.

Zdroje: www.pauldolan.co.uk

 






Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat