Plenka přes kočárek miminko před přehřátím neochrání

25.07.2021 | Děti a rodina

V horkých dnech je vedro všem, miminkům v kočárcích však ještě více. Ve snaze uchránit děťátko před nepříjemným horkem a slunečními paprsky má mnoho maminek tendenci zakrývat kočárek plenkami či různými závěsy. Bohužel je to to nejhorší, co můžete udělat.

Jakým způsobem chránit miminko před přehřátím?

Pořiďte světlý a prostorný kočárek

V dnešní době jsou čím dál více oblíbené tmavé kočárky menších rozměrů. Přestože jsou elegantní a skladné, čekáte-li miminko na léto, zvolte spíše světlejší odstín, který nepřitahuje slunce. Prostor v korbičce nebrání proudění vzduchu a tím pádem zabraňuje nadměrnému přehřívání prostoru uvnitř kočárku. Prostornější korbičku navíc oceníte i v zimě, kdy bude již miminko poměrně velké a vejde se do korbičky i s fusakem.

Neoblékejte ho příliš

Pokud nefouká vítr, neoblékejte miminko o nic více, než sebe. Pokud je skutečně horko, klidně ho nechte nahaté, jen s nepropustnou podložkou. Bude mu tak nejlépe. U novorozených dětí buďte opatrnější, ale ani u nich se nemusíte bát, že by ve třiceti stupních prochladly.

Nezakrývejte ho

Zakrývat kočárek plenkou nebo jiným kusem látky není ani trochu vhodné. V kočárcích může být v létě až šedesát stupňů! Když ještě znemožníte přístup čerstvému vzduchu, přehřátí hrozí o to dříve. Raději pořiďte sluneční clonu s UV filtrem, která kočárek zastíní, ale dovolí vzduchu cirkulovat.

Ven ráno nebo navečer

Vyvarujte se procházek s kočárkem v tom největším parnu. Nevycházejte s miminkem ven od samého poledne až do čtyř hodin, kdy má sluníčko největší sílu. Pokud nemáte na vybranou, snažte se alespoň držet s miminkem ve stínu.

Dostatek tekutin

Dbejte na dostatečný přísun tekutin, a to jak v podobě mateřského mléka, tak i kojenecké vody. Plně kojená miminka by si měla s mlékem od maminky vystačit, pokud je ale skutečně horko, nemusíte se bát dítěti nabídnout doušek kojenecké vody, i když ji dosud nepilo. Děti na umělé výživě se bez vody rozhodně neobejdou.

Zdroj: kidshealt.com, healthline.com







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Tousty k snídani

(41 hlasů)

Vaječná frittata se slaninou

(19 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat