Čtvrtina mladých lidí se psychicky zhroutí, když jim vezmete mobil

Psychiatři tvrdí, že velká část mladých lidí je vážně závislá na užívání chytrých telefonů. Podle vědců z Londýnské univerzity minimálně čtvrtina populace do třiceti let zažije těžký psychický otřes, když je na několik hodin odloučena od svého mobilu. Mezi projevy těžké závislosti patří také neschopnost sám si upřít přístup k mobilu na několik hodin či neustálá potřeba s ním interagovat.

Nebezpečná závislost

Tato tvrzení se opírají o výzkum psychiatrů u dvaačtyřiceti tisíc mladých osob. Podle závěrů už celá čtvrtina mladých lidí projevuje známky silné závislosti na užívání chytrého telefonu s mnoha negativními důsledky na jejich mentální zdraví, společenské chování a život jako takový.

„Chytré telefony tu jsou a už budou součástí našich životů, musíme tedy dobře pochopit všechny problémy s jejich používáním. Nevíme totiž přesně, jestli závislost vyvolávají jen telefony jako takové, nebo jestli jsou to spíš určité aplikace,“ tvrdí psychiatrička doktorka Nicola Kalk z Londýnské univerzity.

Co vám hrozí?

Pokud i vy, patříte mezi „závisláky" na chytrých telefonech měli byste si uvědomit, že jakákoli závislost je zhoubná, protože zásadně ovlivňuje vaše chování a rozhodování ve všech denních činnostech. Závislosti navíc produkují deprese, neklidný spánek a jiné zdravotní potíže.

„Závislost na chytrých telefonech má vážné důsledky na mentální zdraví a každodenní fungování,“ tvrdí spoluautorka doktorka Samantha Sohn v rozhovoru pro BBC.






Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Čočka na kyselo

(3 hlasů)

Pizza šneci

(1 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 20:53
188 Příspěvků
Poslední příspěvek 20:41
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 19:52

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat