Zima je nejvhodnější dobou pro plánování miminka

Jestliže plánujete rozšířit vaši rodinu o dalšího člena, je zima právě tím nejvhodnějším obdobím. Podle lékařských studií i zkušeností ostatních maminek je snažení v tomto chladném období roku kratší a také úspěšnější. Proč tomu tak je?

Více odpočíváme

V zimě se toho příliš dělat nedá a i ti největší neposedové jsou nuceni upustit od většiny svých běžných aktivit. V zimě tedy odpočíváme více, než v jiné části roku, čímž se snižuje i hladina stresu. Odpočaté tělo a klidná mysl jsou jedny z nejdůležitějších faktorů, které dokážou zvýšit šance, když se snažíte o početí. Navíc sníh za okny a mrazivé teploty přímo vybízí k trávení volného času pod peřinou.

Trávíme spolu více času

V zimě se také prodlužuje doba, kdy jsme jeden druhému více nablízku. V teplejších měsících trávíme mnoho času mimo domov a na zplození potomka si vyhraňujeme čas především ve večerních hodinách, kdy se se svým protějškem konečně potkáte v posteli. To ale není ideální. Lékaři tvrdí, že večer, kdy je tělo unavené a oslabené, se šance na početí výrazně snižují. V zimě se také dříve stmívá, a aniž bychom si to uvědomovali, často uléháme dříve, než po zbytek roku. To je důvod, proč je šance na otěhotnění vyšší než jindy.

Více jíme

V zimním období dáváme přednost na kalorie bohatším pokrmům, které pomáhají udržet naše tělo v dobrém výživovém stavu. Pravidelný přísun jídla aktivuje funkci lidského metabolismu, čímž se urychlí nejen běh trávicího ústrojí, ale také aktivita reprodukčních orgánů. Ačkoli se tvrdí, že jsou mužské spermie v období zimy pomalejší, u žen je situace opačná. Zkuste si tedy po dobré večeři naplánovat výrobu nějakého toho potomka. Třeba to klapne.

Výhoda v termínu porodu

Pokud se vám podaří otěhotnět v období zimy, termín porodu, při standardním průběhu, bude vypočítán v období podzimu. Což je poněkud příjemnější část roku, především v ohledu hojení poporodních poranění, kdy už nás netrápí letní vedra. I pro miminka je podzim přijatelnější, neboť se snižuje riziko vzniku pylových alergií, na které organismus novorozence není příliš připravený. Je však obdobím virových infekcí, takže je nutné si dávat větší pozor v tomto směru.






Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Kuřecí na slanině

(2 hlasů)

Uzená polévka

(1 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat