Mámy si potřebují dopřát pauzu

Když se rozhodnete pro to, mít děti, rozhodnete se pro život plný hluku, lásky a odpovědnosti, plný otázek a mnoho mnoho hodin společnosti malých lidiček, kteří chtějí každou vteřinu strávit s vámi.

Stát se rodiči vás může posílit tolik, jak jste si to ani nedokázali představit. Tento malý zázrak v podobě vašeho děťátka vás obohatí. Je to dar, který vašemu životu dá úplně nový význam. A díky němu zjistíte, že disponujete neskutečnými schopnostmi. Děti vás dotlačí až nakonec vašich možností, a pak vám dají sílu tu hranici překonat.

Těžké chvíle

Ale i při plné síle a všech těch krásných chvilkách s dětmi může být život s malými skřítky také velmi náročný. Věrnými společníky jsou bohužel také vyčerpání, únava a beznaděj. Mnoho rodičů však o těchto mementech rodičovství vůbec nemluví. Upřímnost totiž často vede ke kritice a k tomu, že bývají tyto povzdechy interpretovány, jakoby rodiče litovali rozhodnutí mít děti.

Když je čas dát si pauzu

Ve většině případů ale v žádném případě nejde o lítost. Právě naopak. Když máma řekne, že potřebuje pauzu, neznamená to, že svoji rodinu už nemiluje. Je to jen vyjádření pro to, že někdy je velmi otravné, mít publikum i na toaletě. Neznamená to ani, že by si přála být bezdětná. Možná by jen bylo hezké se namalovat bez toho, aniž by musela pokaždé umývat make-up i z malých dětských ruček. Ani nechce odjet sama na dovolenou, i když to by vůbec nebylo špatné. Prostě by jednoduše chtěla jednou se vysprchovat v klidu a nevybíhat každou chvíli, protože někdo pláče. A kolik z vás se dokáže oholit bez pořezání? Mámy potřebují čas jen pro sebe. Chvilku, kdy nebudou za nic odpovědné, bez tlaku a bez pocitu viny. Cítit se zase samy sebou. Posbírat dílky jejich já, tak aby je zase spojily v jeden silný celek a mohly být takovou mámou, jakou chtějí.

A dost!

Když si rodiče potřebují od svých dětí odpočinout, neznamená to, že svoje děti nechtějí. Potřebují zkrátka zase trochu času pro sebe, aby nasbírali tolik potřebnou energii a pozitivní myšlenky. Je jasné, že takové chvíle potřebuje každý člověk, proč by tedy rodiče měli být výjimkou? Pokud tedy znáte nějakou mámu nebo tátu, kterým chcete dát opravdu užitečný dárek, darujte jim nějaký čas pro sebe. Uvidíte, že tohle opravdu ocení.






Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Omeleta s jarní cibulkou

(31 hlasů)

Omeleta s našlehanou ricottou

(21 hlasů)

Hruškové lívanečky

(29 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

33 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat