Chaotické dny po narození miminka

Porodit vlastní dítě je nepopsatelně krásná věc, ale realita má jen málo společného s romantickou představou, kterou možná očekáváte. Existuje ta méně krásná skutečnost, která jde s narozením miminka ruku v ruce, ale nikdo o ní příliš nemluví.

Kdo už nějaké dítě má, ví, že porodit dítě je jedinečný zážitek. Ale také velmi bolestivý, stresující a úplně bláznivý – především potom. Narození miminka s sebou přináší všechny ty nádherné věci, ale také ty méně příjemné. Jedna americká bloggerka dokonce sestavila celý seznam toho, o čem vám mnoho lidí vyprávět nebude, ale na co je dobré se také připravit.

Poporodní bolesti

Bolesti. Neustálé. Kdo by si to pomyslel? Váš uzlíček štěstí už leží vedle vás a vy máte pořád pocit, že vás chce někdo roztrhnout. No možná to Bůh úplně nedomyslel…

Poprvé na „velkou“

Žádný strach, neporodíte další dítě, jen vám to tak bude připadat. Vzpomeňte si na to, co jste přední stranou vytlačila ven. Pak vám to, co máte vytlačit zadní stranou už nebude připadat tak hrozné.

Vaše dítě vypadá nějak divně

Zatímco ostatní lidé budou říkat, jak krásné máte miminko, vy chvílemi vidíte místo roztomilého děťátka plešatého dědečka s trochu fialovým obličejem.

Vaše první sprcha bude jako scéna z hororu

To je normální. Možná se vám bude zdát, že už nic nebude zase normální tak jako předtím a že po zbytek života budete muset chodit jako John Wayne. Ale po sprše už vám bude zase dobře.

Budete si myslet, že vás vaše dítě nenávidí

Ono totiž nepláče, to komunikuje se svým mistrem – ďáblem – jak báječně jim vychází jejich plán vás zničit. Sice to občas vypadá, že nikdy nepláče, když ho má v náručí někdo jiný nebo, že ho baví být celou noc vzhůru, ale ve skutečnosti právě teď vás potřebuje nejvíc.

Začnete používat slova jako „kojit“, „nakojit“ a „mléčný bar“

Představa z dob těhotenství, že se nějaký malinký človíček přisaje k vašemu prsu, se náhle stává realitou. V tomto okamžiku se cítíte jako máma. A taky trochu jako kráva…

Nemocniční jídlo chutná tak špatně schválně

To je proto, aby lidé raději i s bolestmi šli raději domů, než aby snad ještě jednou museli sníst vývar z vody nebo kaši z prášku.

Všichni vás budou chtít v porodnici navštívit

Ostatním se návštěva v porodnici zdá asi strašně napínavá. Připadají si jako VIP, když vstupují na oddělení novorozeňat. Ale jediná VIP jste vy – velmi indisponovaná postava. Cítíte se jako smrtka a s největší pravděpodobností tak i vypadáte. Pokud tedy chcete návštěvy přijmout, udělejte to, až se na to budete opravdu cítit.

Vaše břicho vypadá jako balon

Balon, kterému pomalu uchází vzduch. Když si svoje břicho zmáčknete, zjistíte, že by to byla dobrá trampolína pro myši.

Nedělejte si zbytečné starosti

Nejste žádná super žena a něco jako „normální“ neexistuje. A už vůbec ne „perfektní“. Jste to, co je normální a perfektní pro vaše díte. Vaše dítě vás soudit nebude. Je na vás naprosto závislé a odpovědnost za druhou osobu není žádný bonbonek. A i když si budete myslet, že to nemůžete zvládnout, zvládnete to. A každý den bude o něco jednodušší. Prostě se nadechněte – právě jste přivedli na svět nového člověka! Není nic, co byste nedokázali! Teda kromě pořádného spánku...






Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

7 Příspěvků
Poslední příspěvek 11:50
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat