Dotazy na založení rodiny dokáží pěkně vytočit

„Už čekáte miminko?“ „To je dobře, že jste šťastní. Tak teď už chybí jen to miminko.“ „Už byste si měli ale pomalu pospíšit, biologické hodiny tikají.“ Tyhle a další komentáře ohledně plánování rodiny se začnou objevovat zhruba od té doby, kdy dovršíte věku 23 let, nebo když ukončíte studium. Proč jsou ale otázky a komentáře na téma těhotenství nevhodné?

Existují ženy, které se vědomě rozhodnou pro život bez dětí a jsou ženy, které si život bez dětí neumějí představit. Pro ty jsou zrovna tyhle otázky velmi nervující. Jsou ženy, které jsou bezdětné bez vlastního rozhodnutí. Jsou ženy, které nemají partnera. Jsou ženy, jejichž partner na dítě není zralý, nebo je nechce. Jsou ženy, které by daly všechno za to, aby už konečně držely v ruce pozitivní těhotenský test. Jsou ženy, které nesmějí otěhotnět ze zdravotních důvodů. Jsou ženy, které mají za sebou potraty. A pro všechny tyto ženy je každá další podobná otázka a upozornění na tikající biohodiny jako mučení.

Kolik bolesti způsobí jedna otázka

Jen málo žen se totiž přímo vyjádří, proč to tak je. A je to pochopitelné! Možná mají strach z toho, co by si ostatní mohli pomyslet. Možná jen nechtějí toho druhého uvést svojí přímou odpovědí do rozpaků. Možná se až příliš stydí. Možná o tom prostě ještě nemohou mluvit. Tohle téma je totiž příliš emotivní, příliš citlivé, příliš bolestivé a především naprosto osobní. Proto je důležité si uvědomit, že i dobře míněnou otázkou nebo komentářem můžete takovou ženu velmi zranit.

Když příroda nepomáhá

Téma je velmi citlivé a potřebuje více pozornosti. Představte si jen, že žena, která bytostně touží po dítěti, děti mít nemůže, nebo se jí nedaří otěhotnět. Jak je celá situace těžká a bolestná i bez neustálého dotazování nezúčastněných. Je to téma, které se v dnešní době dotýká více žen, než si dokážete představit, ale které o tom nemluví, ačkoliv by možná chtěly. Je to trochu jako tabu – ale něco, co se týká tolika lidí, zatěžuje, a nebo dokonce ničí, by nemělo být nikdy tabu.  

Neukojená zvědavost

Zvědavost je něco přirozeného a také skvělého! Bez zvědavosti by přece lidstvo nebylo tam, kde je. Ale možná ty z vás, které nechtějí na nekonečné otázky, jestli jsou už těhotné a kdy už tedy budou, odpovídat, prostě odpovídat nemusí. Až jednou otěhotníte, určitě na vás každý dříve či později těhotenství pozná. Možná prostě není potřeba každou lidskou zvědavost uspokojit a jednoduše počkat, až to přijde.






Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 21:40
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 21:04
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 21:01

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat