Izolace doma kvůli pandemii žádný baby boom nevyvolá

Odborníci se domnívali, že když se doma zavřou na několik týdnů stálé partnerské dvojice, které si čas budou krátit častěji provozovaný sexem, dočkáme se za devět měsíců po karanténě nárůstu porodů. Tzv. baby boom ale nenastane. Italští vědci dělali průzkum a zjistili, že partneři sice častěji souloží, ale děti mít nechtějí. A dokonce mnohé páry plánované rodičovství kvůli pandemii odložily.

Izolace sice zvýšila sexuální aktivitu stálých partnerů, ale také mnoho z nich připravila o zdroj příjmů. Navíc je to období plné stresu a nejistot, do čehož chce málokdo přivést dítě. Takže třetina dvojic, která plánovala v tomto roce početí dítěte, od toho upustila.

Osm z deseti partnerských dvojic přitom dítě teď vůbec mít nechtějí. Tvrdí to porodníci z Florentské univerzity.

„Vliv karantény na to, jak obecná populace vnímá svou stabilitu a životní klid, je alarmující. V našem výzkumu většina účastníků hodnotila celkovou duševní pohodu a zdraví mnohem výše před karanténou než nyní,“ uvedla k výsledkům studie doktorka Elisabetta Micelli z Florencie.

I Země se mění

Karanténa rozhodně neprospívá lidským vztahům a v mnoha domácnostech byla zdrojem sporů a napětí, ale překvapivě prospívá planetě Zemi. A teď doslova slaví Vánoce. Životní prostředí až zázračně ožívá, a omezení lidského provozu se projevilo dokonce na seismické úrovni v zemské kůře. Je v ní mnohem méně vibrací. Takový klid vědci zaznamenávají detektory seismické činnosti jen v době Vánoc.

Vibrace, které jsou produkovány továrnami, auty, vlaky a dalšími dopravními prostředky a také pohybem samotných lidí, se výrazně snížily poté, co lidskou společnost ochromila karanténa. Potvrzují to data z tisíců detektorů seismického hluku na mnoha místech Země.

Podle seismologa Thomase Lecocqa z Královské observatoře v Belgii poklesl seismický hluk v zemské kůře na mnoha místech planety až o padesát procent.

A také seismoložka Paula Koelemeijer z Londýna tvrdí, že k výraznému útlumu otřesů v zemské kůře došlo v průběhu března. Data z mnoha stanic v Anglii hlásí stejný trend.






Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat