Aby se děti o prázdninách zabavily

Ještě více než polovina prázdnin je před námi. A přestože máte možná již naplánovanou společnou dovolenou, dva měsíce jsou velmi dlouhá doba na to, abyste své děti každý den dokázali zabavit. Proto pro vás máme několik tipů na aktivity, které vaše potomky zaměstnají ve chvílích, kdy vy musíte pracovat.

Prázdniny u příbuzných

Babičky, tetičky, strýcové a nejrůznější vzdálení příbuzní málokdy vídají vaše děti během školního roku. O to spíše, pokud pocházejí z jiných končin České republiky. Léto je tak ideální doba na rodinné sbližování. Pokud to situace jen trochu dovoluje, vůbec se nerozpakujte dětem zabalit kufry a poslat je na pár dnů k příbuzným. Ti to vydrží, a vy tak budete mít čas na své pracovní povinnosti alespoň pár dnů v roce.

Velký letní úklid

Na nějaké velké cídění není většinou během školního roku čas, ani nálada. Pokud jsou již vaše děti dostatečně velké, naplánujte jim třeba na dva dny v pracovním týdnu úklid domácnosti či vaření. Můžete je například motivovat i finanční odměnou nebo je za odměnu o víkendu vzít do kina či na výlet.

Sebevzdělávání

Zatímco dříve jsme letní prázdniny vnímali jako kompletní odpočinek od školy, dnešní doba je již trochu jiná a i na prvním stupni mají děti seznam úkolů či četby, kterou by měly během prázdnin stihnout. Hned na počátku července se tak ujistěte, že mají potomci k dispozici veškeré podklady a s ohledem na naplánovanou dovolenou jim vytvořte harmonogram školních aktivit. Budete tak mít jistotu, že nedělají žádnou neplechu a zároveň se nestane, že budete vše dohánět poslední týden v srpnu.

Příměstské tábory

Příměstské tábory jsou ideální volbou pro pracující rodiče. Fungují tak, že děti ráno na určené místo odvedete a odpoledne si je v předem stanovenou dobu zase přivedete domů. O děti je přes den postaráno, mají program a jsou aktivní. Zároveň je na příměstských táborech i postaráno o jídlo, děti si najdou nové kamarády a přitom je máte večer unavené doma.






Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

54 Příspěvků
Poslední příspěvek 13:22
34 Příspěvků
Poslední příspěvek 13:17
7 Příspěvků
Poslední příspěvek 11:50

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat