Zajímavé fígle pro podporu početí

Snažíte se o miminko a už jste v té fázi, že zkoušíte všechno možné a nemožné? Pak se možná řídíte radami kamarádek, které doporučují při milování vyvrcholit. Je ale orgasmus skutečnou pomůckou, která otěhotnění nahrává?

Orgasmus je strašně fajn. Spouští ty správné hormony, ulevuje od stresu, vyvolává emoce, uklidňuje, krotí bolest, napomáhá růstu zdravých tkání, upravuje menstruační cyklu a vůbec prospívá celkovému zdraví. Někteří mu však přisuzují bájné účinky, které nemá. Co je pravdy na tom, že se při orgasmu lépe otěhotní? Vůbec nic.

Děloha není vysavač

Z reprodukčního hlediska je ženské vyvrcholení bezcenné. K otěhotnění tedy vůbec není důležité. „Určující je styk v době ovulace, plodnost muže, počet a pohyblivost spermií, průchodnost vejcovodů, imunologická snášenlivost partnerů a další faktory,“ objasňuje známý český gynekolog a sexuolog Zlatko Pastor ve své knize Tajemství ženské sexuality s tím, že děloha do sebe spermie při vyvrcholení skutečně nenasává, jak se tvrdí. Šance na pozitivní těhotenský test se ale dají zvýšit s pomocí milostných poloh a dalších triků.

Starý dobrý misionář jako pomocník

Vypadá trochu nudně a je modlou pro klasiky. Misionářská pozice, kdy je muž nahoře, však pro podporu početí bývá velmi vhodná. Vypodložte si pánev polštářem. Dostane se tak do správného úhlu, spermiím poskytnete ideální podmínky. Zvýšíte jejich šanci vplout do těsnější blízkosti děložního čípku. To samé nabízí i psí poloha.

Proto jděte na všechny čtyři, vyšpulte pozadí a nechte partnera, aby do vás zezadu vstoupil. Po ejakulaci milence 15 minut zůstávejte v klidu. Nevstávejte a nechoďte na toaletu, dopřejte spermiím čas a zamezte tomu, aby se z těla dostaly ven. Pozor si dejte i na to, co při milování používáte.

Vynechte lubrikant

Mazivo je pro pohodlný sex zásadní, ale v době, kdy se snažíte o miminko, s ním šetřete. Studie ukazují, že lubrikanty na bázi vody snižují pohyb spermií nejméně o 60 procent. To už radši vsaďte na sliny.

Netlačte na pilu

Příliš častý sex snižuje kvalitu a množství spermií. Je to pravda? Některé výzkumy ukázaly, že pánské ocásky mají lepší kvalitu, pokud jsou odebrány po 2–3denním období sexuální abstinence. Sex tedy nemusíte mít denně, spíš si mezi jednotlivými čísly dopřejte pauzu, aby partner „dobil“ baterky a dotankoval to správné palivo.






Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat