Rodičovské aktivity ve skrytu duše nenáviděné

Rodičovství je krásná věc. Občas ale dojde na věci a situace, které se udělat „musejí“, ale žádnou zvláštní radost nepřinášejí. Právě naopak. Které věci rodiče ve skrytu duše opravdu nenávidí?

Určitě se najdou rodiče, kterým následující věci nevadí, nebo je dokonce milují. A mají náš velký obdiv. Nicméně některé věci, které rodiče musejí dělat, dělají jen z čistého donucení. Jak jste na tom vy?

Rodičáky

Začíná to už ve školce – sedíte na malých židličkách s ohnutými zády a koleny až u brady, hrajete si s tužkou (klíči, nitkou, kouskem papírku…) a snažíte se usmívat tak silně, až vás bolí svaly, a trpělivě vyčkáváte konec, který je ale v nedohlednu, protože zrovna ve vaší třídě je otec nebo matka, kteří kladou neustále zbytečné otázky. Bohužel zlepšení nepřichází ani ve škole, možná právě naopak. Útěchou může být jen sklenka vína po skončení.

Pečení cukroví

Představujete si to pokaždé tak krásně – jak v klidu smícháte společně se svými potomky těsto, pak ho vyválíte, vykrájíte nebo vytvarujete, a nakonec všichni společně ochutnáváte perfektní výsledek. Ve skutečnosti je pečení plné hádek a pošťuchování, vám tečou nervy a mouka je po celé kuchyni. Výsledek je kuchyň, která by snesla renovaci a děti bolí břicho, jak do sebe házely ještě teplé cukroví ve větším než malém množství. A po každém takovém pečení přísaháte, že příště si to cukroví raději koupíte.

Vánoční trhy

Podobně romantická představa – vánoční atmosféra, vůně a spořádaná rodina. Děti tiše žasnou nad nádherou zářícího vánočního stromu a vy si spokojeně usrkáváte svařák. Skutečnost? Každé dítě chce k jinému stánku, chtějí ochutnat všechno, takže vy pak dojídáte zbytky nebo končí rovnou v koši. Utratíte asi celou výplatu a stromeček nakonec zajímá jenom vás.

Kurz plavání

Jistě, plavat se děti naučit musejí, i kdyby tak jen pro svoji vlastní bezpečnost. V tomto ohledu jsou lekce plavání samozřejmě naprosto skvělé. Ale tady to nadšení končí. Svléknout, obléknout, vysušit... Proč je tam takové horko? A pak když už jste v bazéně, tak se vaše dítko rozhodne nespolupracovat, protože jemu se zrovna dneska plavat nechtělo. Takže než abyste plavali, hrajete si s míčem nebo utěšujete jeho pláč. Pak ho nemůžete dostat ze sprchy nebo vám několikrát vyběhne znovu k bazénu, takže ho jen obalená v ručníku honíte zpátky. A když úplně strhaná večer padáte do postele, víte jediné – příští týden vás to čeká znovu. Horší už je jenom jedno – plavání v zimě!

Zdroj: názory autorky-matky, https://bestlifeonline.com/ways-parents-annoy-kids/






Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat