Diskuse na téma Vaginální mykóza

Zdravím holky. Máte některá zkušenosti s vaginální mykózou? Včera mi začala nepříjemné svědění, pálení a nevím co na to pořádně vzít. Chtěla bych to zkusit vyléčit doma než hnedka utíkat k doktorce. Jaké s tím máte zkušenosti a co vám na to hlavně pomohlo??

andělka 02.08.2013

Na mykózu toho existuje v lékárně hodně,ale spíš bych řešila to, z čeho mykózu máš, protože se ti může neustále vracet. Příčinou může být nevhodná strava - hodně sladkostí, nevhodné prádlo (doporučuje se ze stoprocentní bavlny, přehnaná a nebo nedostatečná hygiena, cukrovka, těhotenství, stres, antikoncepce a v neposlední řadě ji taky může způsobovat partner. Jinak existuje spousta mastiček, vaginálních krémů a kapslí. Možná byvh zkusila něco s probiotikama.

Nika29 andělka 06.08.2013

Děkuji za odpověď. Už jsem to vyřešila :). No budu se snažit na tu příčinu přijít, ale zrovna od té doby, co jsem měla mykózu tak mám nového partnera, myslím, že to mohl způsobit on, protože do té doby jsem byla vpořádku. Prádlo mám pořád stejné, antikoncepci atd. Naštěstí jsem se byla poradit v lékárně a dobře mi poradili. Jak píšeš existuje hodně mastiček a kapslí- já měla Maldion - vaginální kapsle. Už po první kapsli se mi ulevilo, brala jsem to poctivě 8 dní, aby se mi to nevrátilo. Zatím se mi to nevrátilo a jsem fit.

Vandrak andělka 25.08.2013

Vaginální mykóza se nejčastěji objevuje například po koupání, když na sobě máte mokré plavky, po sexu (partner sice chorobou nemusí trpět, resp. nemůže trpět, ale může být jejím přenašečem) a nebo při konzumaci cukrů (samotná konzumace mykózu nepřivodí, ale udržuje bakterii, která mykózu způsobuje, pěkně při životě, schovanou a ta se může kdykoli znovu ozvat). Pokud už máte problémy se svěděním a dalšími klasickými příznaky, zkuste si koupit vaginální kapsle od maldionu, které jsou volně prodejné v lékárnách a měly by vám pomoci. Pokud se potíže nezlepší, určitě navštivte lékaře, protože by se mohlo jednat také o něco jiného, což může určit jen doktor.

Františka 12.01.2014

Vždy, když se u mě objeví první příznaky, začnu užívat Wobnezym a dělám si výplachy Rosalginem. Většinou se mi to takto do tří dnů podaří zničit. Někdy se ovšem antimykotikům na předpis nevyhnu, to pak beru hodně probiotika.

Silvia 14.01.2014

Najlepsi domaci recept,uz pri prvych priznakoch:zoberte Tampon a namocte do jogurtu s 3,5 tuku.Ked je dostatocne nasiaknuty TYM jogurtom,zavedte do vaginy,a nechajte posobit,cez noc.Rano by ste Mali citit viditelne zlepsenie stavu.

Ecinazuz 15.01.2014

Na kvasinkové infekce a plísně vyzkoušejte oregánový olej: http://www.fcc-club.cz/fcc-finclub/0/0/2/82

Vefa 28.01.2014

Ahoj holky. Na začátku prosince jsem začala užívat novou HA a nakonci měsíce se u mě objevila poprvé mykóza. Doktor mi předepsal vaginální tablety a pro partnera mast. Do týdne to bylo ok,ale ted o5 nakonci měsíce se mi to vrátilo. Dnes jsem byla u doktora a předepsal mi zase tablety na zavádění. Opravdu nikdy jsem neměla žádné takové problémy ani partner atak mě napadlo jestli to nemůže být náhodou tou změnou HA?Nemáte s tím někdo zkušenost? Předem děkuji za odpovědi. Je to opravdu nepříjemné a začínám být z toho zoufalá

Petra 29.01.2014

Ahoj Vefo, většinou antikoncepce těmto problémům má předcházet, a pokud na to tvé tělo reaguje takto, předpokládala bych, že tento typ HA tvému tělu nesedí. Já s tím měla problémy dlouho. Největší problémy nastaly, když jsem nadobro vysadila HA. Hodně mi pomohl Wobenzym a obyčejné, léta praxí prověřené boraxové globule na zavádění. Zdrž se cukrů a bílého pečiva, nepřeháněj to s mytím a po dobu problémů se vystříhej pohlavnímu styku.

ahojky, moje rada je jediná - běžte k doktorce, může z tohto být i vážnější problém!!!!

peta-petula 01.02.2014

Ahojky, na vaginální mykozu si můžeš v lékárně koupit několik přípravků - většinou se jedná o vaginální tablety (čípky), roztoky na vyplachování. Ten roztok se jmenuje Rosalgin a většinou se dává buď na doléčení, k prevenci nebo v opravdu začátcích zánětu (ale záleží samozřejmě na každé z nás). Co se týče těch tablet či čípků tak většinou se jedná o Gyno-pevaryl a nebo o Candibene nebo Canesten. Existuje to na 1, 3 nebo 6 dní. Pro partnera pak existují krémy (Canesten, Clotrimazol, Gyno-pevaryl), ale můžeme ty krémy používat i my ženy pokud máme problémy i "zvenku". Z osobní zkušenosti doporučuju koupit si při častějších problémech probiotický krém nebo probiotické tampony Ellen. Používat je bud preventivně (s tampony mám úžasnou zkušenost jak při klasické menstruaci tak i jen tak když cítím problémy, zavedu probiotický tampon a většinou do 24h zmizí). Nebo ten probiotický krém. :-) Při opravdu častých a stále se vracejících obtíží se doporučuje užívat Wobenzym nebo Apo-Curenzym na zvýšení odolnosti organismu a celkově na upravení vaginální mikroflory. Pokud nezabere nic z toho (vyzkoušela bych pouze 1 věc), šla bych co nejdřív k lékaři.

Rebeka 20.02.2014

Ahoj Niko, konzultaci s lékařem bych neodkládala. Pokud svému gynekologovi důvěřuješ, můžete spolu najít cestu, aby se Ti mykóza pokud možno po druhé nevrátila. Z mé zkušenosti jsou výborné boraxové globulky, je to už takový tradiční recept. Pomůžou, ovšem jen v počátcích. Já jsem trpěla na chronické vaginální mykózy a hodně mi pomohl Wobenzym, jehož enzymy se podílí na utváření správného vaginálního pH, posilují imunitu a vůbec je to lék "zdraví prospěšný". U antimykotik je to složitější, poněvadž jsou si všechna strašně moc podobná a člověk musí hledat a zkoušet. Já jsem nakonec skončila u Candibene. Když problémy vymizely, ob týden jsem střídala Rosalgin s boraxovými glob. (jednou týdně). Střež se cukru, poněvadž ten škodí ve všech podobách a kvasinky pěkně krmí a jim se tam potom líbí, grr. Také se pokus omezit bílé pečivo a alkohol. Hodně štěstí!

Ľubica 23.02.2014

Mne sa osvedcil Jena mazol- je to lepsie ako Canesten, ktory mi predpisovali stale dookola... (tiez som to mala chornicke). Jena mazol ti v lekarni malokedy neponuknu sami od seba, ale vacsinou ho tam maju a je volne dostupny. je silnejsi, lacnejsi ako canesten a navyse da sa pouzit ako do vnutra tak ich na povrch. Moze ti skodit aj silna avivaz, to sa usadza na nohavickach. a tiez mne to zhorsovali napr. silonove nohavicky (aspon pocas rpblemov nos bavlnene) a totalna blbost je aj parfumovany toaletny papier, vlozky, tampony...parfum v tychto partiach nema co robit :). Z toho jena-mazolu mi vzdy trochu zvysi a v pripade, ze citim trochu svrbenie, dam si na noc tenku vrstvu..do rana som zas Ok :)

Nika 01.03.2014

Osobně jsem vyzkoušela spoustu chemie i přísné diety bez cukru, škrobu atd, kdy jsem nemohla jíst téměř nic a situace se vždycky trošku zlepšila, ale pak se to vrátilo do starých kolejí - mykóza 2x v měsíci. Pomohly mi až masáže pro ženy. Specializuje se na to kluk ve Zlíně a od první návštěvy u něj jsem bez jakýchkoliv potíží. :-)

Katerina30 05.03.2014

S vaginální mykózou jsem měla také problémy a začalo mi to také jako tobě při změně HA. Řekla jsem to svojí doktorce a ta mi předepsala canesten, ten mi pomohl, ale za měsíc se to opakovalo. Tak jsem na radu kamarádky koupila kapsle maldion. Vyhovovaly mi více ty kapsle, canesten dosti vytékal. Maldion opravdu zabral a od té doby se mykóza u mě neobjevila.

Adina 18.03.2014

Také jsem potíže měla z hormonální antikoncepce. Ono je to logické, poněvadž při jejím užívání se zvyšuje ukládání glykogenu v buňkách sliznice a zvyšují její náchylnost k onemocnění. To je v podstatě způsobeno estrogeny. Snažím se mykózu řešit přírodní cestou, poněvadž chemie mi problém zažehná jen krátkodobě. Při dlouhodobých problémech beru Wobenzym pro posílení obranyschopnosti, Osvědčené mám sedavé koupele z řebříčku, či hypermanganu a pak různé bylinky na detoxikaci organismu. Samozřejmě se velkým obloukem vyhýbám sladkému, poněvadž cukr je vysloveně kvasinkový životabudič. K tomu zavádím boraxové globule 2xdenně a když ani toto nepomáhá použiji něco drsnějšího. Řada žen si vychvaluje takové ty antimykotika na způsob očkování (mám dojem, že to je candivax a na to druhé si nemůžu vzpomenout), já to zatím nezkoušela.

Běluše Adina 30.04.2014

Ty jo o řebříčkových koupelích jsem neslyšela, já používám hypermangan. Wobenzym je dobrý, čas od času ho také beru. Manžel jej zas užívá na posílení imunity a namáhavější období zvládá dobře.

Gábina 17.10.2014

S vaginální mykózou mám největší problémy vždy v zimě a v létě. V poslední době mi velmi pomohl wobenzym v kombinaci s gyno-pevarylem (akorát si teď nejsem jistá, jestli již není na předpis). Základem úspěchu je však samozřejmě bavlněné prádlo a žádné sladkosti.

Janina Gábina 25.11.2014

Omezila jsem bílé pečivo a používám gel v kombinaci s Wobenzymem zatím s dobrým výsledkem.

Anna 13.02.2015

Wobenzym jsem teď brala tři měsíce, tak uvidíme, jak to pomohlo. Zatím jsem dobrá, ale preventivně si dělám jednou do týdne výplachy Rosalginem, abych udržovala správné pH. Na dietu už jsem si z předchozích let natolik zvykla, že ani svůj jídelníček nemíním měnit zpět na tradičně-český:)

Nikola 12.04.2016

Na jakoukoli mykozu pomáhá koloidní stríbro. osobní zkušenost mám z AgH2O- mají i web, kde mají informace, kus si to procíst http://www.agh2o.cz/

miška 14.04.2016

Ahojky, doporučuji Intime od cannadermu *17* Mě to moc pomohlo od mykóz a při pravidelném používání už žádné další ani nemám *17*

Linda 15.04.2016

Trpela jsem na vsechno možné...jednu dobu jsem mela nekolik antibiotik a to pak bylo trápení. V lékárne mi paní lékarnice doporučila doplnky stravy s mléčnými bakteriemi, zkusila jsem a fakt pomohly po case. Ale více povídaní si precti sama, jestli te to láká http://www.pharmaagency.cz/humanni-produkty/e-shop.htm/prod_12/

Anička 15.04.2016

Ahoj já jsem zkusila na radu Moringu. Je to jakýsi stom co má jedinečné čístící schopnosti. Na vaginální mykozy sem trpěla každý měsíc. po kapsličkách se to začalo ubývat a byly čímdál slabší. teď už je nemám vůbec.

Nika Anička 18.05.2016

Ahoj Aničko co je to ta Moringa, to je nějaká bylinka?

Anička Nika 02.07.2016

Moringa je strom se silnými a detoxikačními účinky, léčí tak že vyčstí tělo odvšeho co v něm namá být

Bety-tyna 26.04.2016

Mně se infekce pořád vracely, potom mi v lékárně doporučili Vagiferm na obnovení rovnováhy vaginální mikroflóry a teď mám už přes půl roku pokoj…


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Berane, týden 15. pro tebe v roce 2024 znamená úžasnou změnu nálady a energie. Zplanetárního hlediska se Mars, tvůj vládnoucí a pozitivní planeta, pohybuje do tvého znamení na začátku týdne. Toto přináší zvýšený po... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

4 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
78 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat