Prostreno.cz

Zlatavé rozinky by měly být neustále přichystané na stole

Zázračné rozinky. Kdo by řekl, že tyto malé vysušené plody vinné révy v sobě skrývají takové množství prospěšných látek? Zvyšují energii, pomáhají pleti a vlasům a dokážou zlepšit i váš sexuální život! Nevěříte?

Rozinky jsou používány po celém světě. Získávají se vysušením hroznů vinné révy přímo na slunci či ve speciálních sušárnách. Patří k přirozeným zdrojům energie a jsou výživnější než většina čerstvého ovoce. V čem mohou být rozinky tak prospěšné?

Zdroj vitaminů a minerálních látek

Věděli jste, že rozinky obsahují velkou spoustu vitaminů a minerálních látek? Obsahují vitaminy A, B1 a B2, C a E. Co se týče minerálních látek, tak jsou obohaceny o bór, draslík, fosfor, hořčík, chrom, vápník, zinek a železo. Pochlubit se mohou i vlákninou a přírodními probiotiky, která se hodí pro lepší zažívání. Jejich součástí jsou rovněž i antioxidanty, které pomáhají zpomalit stárnutí!

Vhodný zdroj rychlé energie

Navíc rozinky představují velmi dobrý zdroj jednoduchých cukrů. Proto dokážou rychle dodat potřebnou energii, ale nezaplaví tělo nezdravými tuky. A bonus navíc? Díky vysokému množství vlákniny se cukry v těle uvolňují pomaleji, což vytváří pocit sytosti – po delší dobu.  

Krásná pleť a zdravé vlasy

Jak již bylo uvedeno výše, rozinky obsahují vitaminy A a E. Tyto dva vitaminy jsou prospěšné při vývoji nových vnějších vrstev kůže. Tím pádem působí pozitivně na pružnost a mladistvost pokožky a zároveň se starají o její hydrataci. Vitamin B a minerální látky (především železo a draslík) společně s antioxidanty pomáhají vlasům vypadat zdravě a zabraňují jejich poškozování.

Sexuální život

Opravdu jsou rozinky dobré pro váš sexuální život? Ano. Aminokyselina arginin, která je jejich součástí, totiž zvyšuje libido a vyvolává vzrušení! Zbystřit by měli hlavně pánové, protože arginin se užívá při léčbě erektilních dysfunkcí. Dobré vědět!

Ochrana dásní a zubů

Sladkosti pro lepší zuby? Možná se vám to zdá neuvěřitelné, ale je to tak. Rozinky pomáhají předcházet zubním kazům, protože brání usazování a množení bakterií uvnitř ústní dutiny.

Zdroj: www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7019280/ - celý článek





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat