Prostreno.cz

Jídlem ke zdravému spánku. Uspavače z vaší spíže

Pokud vás trápí potíže se spánkem či usínáním, ale nemáte k tomu na první pohled žádný důvod, možná za to může vaše stravování. Zkuste tedy do svého jídelníčku „propašovat“ potraviny, jež fungují lépe než ukolébavka.

A které suroviny by neměly uniknout vaší pozornosti?

Ovesné vločky

Možná je máte rádi k snídani (a děláte dobře), ale zkuste si jich dopřát misku i v odpoledních či podvečerních hodinách. Přirozené zvýšení a snížení hladiny cukru v krvi, k němuž po konzumaci vloček dojde, přispívá k pocitu ospalosti. Navíc jsou ovesné vločky bohaté na melatonin, který přispívá k relaxaci a usnutí.

Mandle

Dopřejte si jich večer hrstku a uvidíte, že usnete jako nemluvně. Mandle totiž obsahují tryptofan a hořčík, jež zklidňují svalové a nervové napětí. Navíc dokáží zklidnit váš srdeční rytmus.

Med

Tenhle recept na sladký spánek znaly už naše prababičky. Jen pozor, abyste to s medovým uspáváním nepřehnali – tahle sladkost je totiž vysoce kalorická. Úplně vám bude stačit před spaním množství odpovídající jedné lžíci.

Celozrnné pečivo

Celozrnné pečivo funguje na podobném principu jako ovesné vločky, tedy na zvýšení hladiny cukru v krvi, jež velmi rychle pomine, a my se pak cítíme mnohem unaveněji než předtím. Což je přesně to, co před zamýšleným spánkem oceníme.






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat