Prostreno.cz

Chutné a zdravé náhrady za těstoviny plné sacharidů

Nudle bez sacharidů opravdu existují! Tahle alternativa se jmenuje „konjakové těstoviny“ a kalorie s ní až neskutečně ušetříte.

Vypadají jako rýžové nudle, ale jsou mnohem přívětivější k naší postavě, protože konjakové těstoviny neobsahují žádné sacharidy ani tuky a mají jen osm kilokalorií na 100 gramů. A to tajemství? Tyhle slim těstoviny jsou vyrobeny z konjakové moučky a z vody. Možná to zní divně, ale chutnají opravdu výborně a běžným pšeničným těstovinám nezůstávají nic dlužné. A navíc jsou úplně bez lepku a vhodné i pro vegany.

Co je konjak

Konjak pochází z Asie a skládá se minimálně z poloviny z glukomananu, substance podobné škrobu, která se zpracovává na mouku. Glukomanan dokáže pojmout hodně vody a umí dobře zasytit. A to jak známo pomáhá při hubnutí. Hotové těstoviny se na trhu objevily teprve zhruba před rokem. Mezitím ovšem byla přepracována jejich původní receptura a jejich lehce rybí příchuť zmizela. Navíc jejich příprava je super jednoduchá – otevřít balení a obsah zahřát. A hotovo.

Jak dobré jsou sójové špagety?

Sójové špagety jsou ze sta procent ze sóji, přičemž je jejich podíl bílkovin 45 gramů na 100 gramů. Přitom množství sacharidů je sníženo na úplné minimum. Jen pro srovnání – v běžných těstovinách je sacharidů 70 gramů, zatímco v sójových 35 gramů. Takže se nabízejí jako výborné nízkosacharidové jídlo, které se navíc připraví stejně jednoduše jako normální těstoviny. Jediné mínus je, že tahle alternativa nemá údajně žádnou vlastní chuť, ale přijímají tak spíše příchuť přidané omáčky. Takže například s pestem chutnají výborně.

A co dál místo běžných těstovin?

Pokud vás nenadchly ani sójové ani konjakové alternativy, a přesto byste raději nízkosacharidové, pak doporučujeme těstoviny zeleninové. Chutnají výborně a dokážou zasytit! Cuketové těstoviny nebo dýňové špagety se k nízkosacharidové stravě hodí výborně – mají málo tuku a jsou zdravé. A jakou zeleninu na tyhle „veganské těstoviny“ použít? Mrkev, cuketa, červená řepa, chřest nebo kedlubna jsou na to jako stvořené! Jednoduše je nastrouhejte na tenké nudličky, poduste na pánvi nebo lehce oblanšírujte v osolené vodě a podávejte s oblíbenou omáčkou.

Zdroj: www.cukrfree.cz, www.tasteoflowcarb.com





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat