Prostreno.cz

One pot pasta vás dostanou svou jednoduchostí

Už jste slyšeli výraz „one pot pasta“ – tedy těstoviny z jednoho hrnce? Jedná se o pokrm, kdy jsou všechny přísady připravované v jednom hrnci. Tohle jsou naše tři nejoblíbenější recepty.

Super rychlé těstoviny nenáročné na přípravu uvařené v jednom hrnci – to zní výborně. Recepty na „one pot pasta“, kdy vaříme všechny suroviny v jednom hrnci, pocházejí z USA od slavné Marthy Stewart – matek všech hospodyněk. Tato metoda je skvělá pro aroma a praktická, protože po uvaření zůstává na umytí jen málo nádobí. Takže pokud hledáte tip na rychlý oběd nebo teplou večeři, máme pro vás tři recepty, které musíte rozhodně vyzkoušet.

Pasta Primavera

Suroviny pro 4 osoby 

250 g těstovin penne rigate

2 mrkve nakrájené na tenká kolečka

150 g brokolice

150 g žampionů – podle velikosti rozkrojených na čtvrtky nebo půlky

250 g zeleného chřestu nakrájeného na asi 2cm kousky

½ fenyklu nakrájeného na kostičky

450 ml zeleninového vývaru

100 g mraženého hrášku

70 ml smetany

kůru z poloviny citronu

sůl

pepř

hrst bazalkových lístků

Postup 

1 Těstoviny, mrkev, brokolici, žampiony, chřest a fenykl uvařte za občasného promíchání v zeleninovém vývaru.

2 Přidejte hrášek a nechte asi 5 minut povařit.

3 Vmíchejte smetanu a citronovou kůru a dochuťte solí a pepřem.

4 Ozdobte bazalkovými lístky.

Těstoviny v asijském stylu

Suroviny pro 4 osoby 

250 g těstovin mafaldine

150 g baby špenátu

150 g mrkve nakrájené na kostičky

150 g červené papriky nakrájené na kostičky

1 šalotka nakrájená najemno

1 lžíce zelené kari pasty

½ lžičky soli

½ lžičky medu

2 lžíce arašídového másla

150 ml kokosového mléka

350 ml zeleninového vývaru

pepř

4 lžíce arašídů – pražených a solených

Postup 

1 Těstoviny, špenát, mrkev, papriku, šalotku, kari pastu, sůl, med, arašídové máslo, kokosové mléko a zeleninový vývar přivedeme k varu a necháme pod pokličkou asi 12 minut povařit.

2 Občas zamícháme.

3 Dochutíme solí a pepřem a posypeme arašídy.

Jemné těstoviny s kuřecím masem a rukolou

Suroviny pro 4 osoby 

300 g kuřecích prsou nakrájených na tenké plátky

2 lžičky řepkového oleje

sůl

pepř

250 g těstovin fussili

300 g cukety nakrájené na malé kostičky

1 šalotka nakrájená najemno

2 stroužky česneku

40 g sušených rajčat nakrájených najemno

5 lžic bazalkového pesta

špetka cukru

450 ml zeleninového vývaru

75 g rukoly

Postup 

1 Maso osmažte v trošce oleje. Hotové vyndejte a do hrnce dejte těstoviny, cuketu, šalotku, česnek, sušená rajčata

2 2 lžíce pesta, lžičku soli a cukru a zeleninový vývar a přikryté za občasného míchání povařte asi 10 minut.

3 Přidejte maso a zbytek pesta, a ještě za stálého míchání povařte.

4 Těstoviny dochuťte solí a pepřem a ozdobte rukolou.

 

Dobrou chuť!






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat