Prostreno.cz

Vyčarujte z obyčejného salátu lahodný pokrm

Potřebujete po Vánocích trochu zhubnout, tak jste se rozhodli jíst co nejméně kalorická jídla? Takže salát máte k obědu i k večeři … Ale salát nemusí být „jenom“ salát. S následujícími triky uděláte z obyčejného salátu chutné a zdravé jídlo.

Pokud chcete zhubnout, raději určitě sáhnete po salátu než po talíři plném hojnosti. Ale i u salátu na vás mohou čekat skrytá nebezpečí a možné chyby, díky kterým už nebude tak zdravý, jak byste se možná domnívali.

Tuků se nebojte

Možná to zní kontraproduktivně, ale rozhodně se nevzdávejte dresinku. Ale jen takovém, který je založený na zdravém tuku, třeba jako je olivový olej. Mnoho vitaminů v zelenině, například vitamin A, D, E a K jsou totiž rozpustné v tucích a střeva je tak mohou lépe přijmout. Navíc, zdravé, nenasycené mastné kyseliny, které najdete například v zastudena lisovaném olivovém oleji, nebo v oleji z hroznových pecek nebo kokosu, jsou ideálním základem dresinku. Nenasycené mastné kyseliny jsou zdravé pro naše srdce, lehce stravitelné a zlepšují citlivost inzulínu, takže vás nebude ani přepadat hlad, a i po salátu budete dosyta najezení ještě dlouho.

Míchejte různé druhy salátů

Ať už je to rukola, ledový salát nebo polníček – každý druh má svoje jedinečné složení živin. Abyste tedy získali co nejvíce vitaminů a minerálních látek, měli byste konzumovat vždy směs různých salátů, navíc nejlépe ochucené bylinkami jako bazalka nebo petrželka. Ty dají salátu šmrnc a vám cenné antioxidanty.

Přidejte si protein

Proteiny vám zajistí delší pocit sytosti a jsou základem pro udržení a stavbu svalové hmoty, takže by neměly chybět v žádném salátu. Ale aby se z něj nestala kalorická bomba, zvolte raději libové varianty – grilované kuřecí maso nebo krevety. Vegetariáni mohou sáhnout po tofu nebo luštěninách.





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat