Prostreno.cz

Přitažlivý nápoj lze udělat i z obyčejné vody

Ačkoli o důležitosti pitného režimu víte skoro všechno, čistou vodu se prostě pít nepřinutíte? Zkuste si ji ozvláštnit citronovou kůrou nebo kostkami ledu s mraženým ovocem a potravinářským barvivem!

Dopřát si dva nebo tři litry vody denně vypadá jako banální úkol. S jeho plněním má však problém neuvěřitelně vysoké procento lidí, jak dokládají statistiky. Častým důvodem je pak to, že zmíněná blahodárná tekutina mnohým jednoduše nechutná. Víte o tom své? Co kdybyste si sklenku vody něčím vylepšili? Tyto přísady ji promění v přitažlivý nápoj!

Pestré kreativní hry 

Potravinářské barvivo se dnes při přípravě kulinářských dobrot využívá zcela běžně. A protože je k dostání v mnoha variantách a dokonce i příchutích, platí za velice oblíbenou přísadu. Musí se ale všechno točit jen okolo jídel a cukrovinek? Ale kdepak! Kápněte trochu do výrobníku na led a vyčarujte si barevné osvěžující kostky, které obyčejné vodě dodají zcela nový nádech a atraktivní vzhled! A když už budete v blízkosti toho mrazáku…

Ovoce s příjemným dávkováním

Do ledového výrobníku se dá naskládat i ovoce. Vložte tam třeba nakrájené jablko, hrušku, banán, mango či papáju. Nebo cokoli jiného máte rádi! Sáhnout můžete i po jahodách, malinách, borůvkách a hroznovém víně. Jakmile se led ve sklenici rozpustí, přidané plody chuťově neutrální drink z kohoutku natolik vyladí, že pitný režim splníte „natotata“!

I citronová kůra se hlásí 

Jistě, pít vodu s citronem je běžný zvyk, který už vůbec nikoho nepřekvapí. Ovšem proč se při vymačkávání kyselého „ochucovadla“ zbytečně zbavovat kúry? Poznatky nedávné americké studie naznačují, že obsahuje desetkrát více vitaminů v porovnání s dužinou. Podle expertů rovněž nabízí i neskromný podíl antiseptických látek. Také se prý vyznačuje silnými protizánětlivými vlastnostmi, které přináší nesporné léčebné výhody. Nechte nakrájenou citronovou kůru ve džbánku s vodou pořádně vylouhovat, jeho obsah vám bude chutnat mnohem více.





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat