Prostreno.cz

Lehké svačinky pod sto kalorií

Je jedno, jestli právě pracujete na postavě do bikin nebo o teplých dnech nemáte chuť na žádné „těžké“ jídlo – tyhle dobroty jsou nejen plné vitaminů, ale i to pravé na zahnání malého hladu.

S blížícími se teplými dny přemýšlíme o postavě mnohem více než kdykoli během roku. Ale i náš žaludek a trávení přestávají chtít hutné a tučné jídlo. Se vzrůstajícími teplotami zkrátka tělo i mysl prahnou po něčem super lehkém. Tak ať žije lehkost! S našimi tipy na lehkou svačinku.

Místo dvou až tří velkých jídel denně, se doporučuje sníst raději více lehkých pokrmů. A na to jsou následující tipy úplně ideální.

Mango s tvarohem

Až dostanete velkou chuť na sladké, je tady jednoduchý a lehký nápad – ve skleničce prokládejte dvě lžičky tvarohu s plátky manga. Sladké osvěžení jen s 60 kaloriemi.

Ovocný sorbet

Zmrzlina k létu patří, ale bez kalorií bohužel není. Pokud tedy právě pracujete tvrdě na své postavě, raději na ni zapomeňte. Nebo vyzkoušejte vynikající alternativu jen s malým množstvím kalorií – ovocný sorbet. Jeden kopeček má asi jen 86 kalorií.

Okurka s čerstvým sýrem

Nemusí to být pořád jen o sladkém. I s touto kombinací se dostanete pod 100 kalorií – místo chleba použijte plátky okurky a ozdobte je vrstvou čerstvého sýra.

Smoothie

Rozmixujte svoje oblíbené ovoce, místo mléka nebo jogurtu použijte raději vodu s mátou. Jednak se dostanete jen na necelých 100 kalorií, a kromě hladu zaženete i žízeň.

Zmrzlina

A pokud se vám podaří rozmixovat ovoce víc, než byste vypili, pořiďte si formičky na zmrzlinu a zbytek smoothie jednoduše zmrazte.

Zdroj: názor autora - celý článek






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat