Prostreno.cz

Připravte si opravdu zdravou svačinku

Následující tipy na zdravé svačinky využijete pro děti nejen během školního roku, ale i na výlety v létě.

Svačina má dětem dodat dostatek energie až do oběda. Ráno udělat dětem něco dobrého, místo abyste sáhli jednoduše po hotovkách, je jistě občas náročná výzva. A ačkoli v reklamě slibují, že müsli tyčinka dodá vašim dětem to nejlepší z mléka a extra porci vápníku – obsahuje také velké množství cukru, tuku a příliš málo vlákniny, takže po ní budou mít děti brzy hlad.

Tipy na zdravou svačinku

Důležité je dbát na vyváženou a rozmanitou stravu, s přihlédnutím ale na oblíbené a neoblíbené potraviny vašeho dítěte. Jakkoli zdravé jablko může být, pokud ho dítě nemá rádo, skončí spíše než v žaludku v koši, nebo v lepším případě jako výměna za bonbony.

Odborníci všeobecně doporučují celozrnné pečivo, které obsahuje komplexní sacharidy, které tělo zpracovává pomalu, a díky tomu dodávají energii mnohem déle. Navíc jsou plné vitaminů a bílkovin. Pokud k celozrnnému pečivu přidáte libovou šunku nebo sýr s nízkým obsahem tuku (maximálně 50 procent), dodáte v jedné porci dítěti nejen dostatek vitaminů, ale i bílkovin, a v případě mléčných výrobků, navíc ještě vápník. Jako obměnu můžete připravit i vegetariánskou pomazánku například z rajčat nebo lilků.

Součástí zdravé svačiny by samozřejmě měla být i porce syrové zeleniny nebo čerstvého ovoce – mrkev, okurka, rajče, banány, jablka, nektarinky – to vše se hodí výborně a nakrájené na kousky padne přesně jako jedno sousto do dětských úst. Radost uděláte určitě i malými špízy – na párátko napíchněte kousky pečiva, sýru a zeleniny nebo ovoce.

Zdroj: Názory a tvrzení autora.





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Lasagne

(2 hlasů)

Boloňské špagety

(2 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat