Prostreno.cz

Recept na zdravé domácí bubble tea

Oblíbily si vaše děti fenomén zvaný „bubble tea“? Ovšem to kupované je všechno, jenom ne zdravé. Máme pro vás alternativu, jak vyhovět dětskému přání, a přitom dodržet zásady zdravého doplnění tekutin.

Bubble tea zná asi každý – tenhle moderní nápoj oblíbený především díky kuličkám v něm obsažených. Původně pochází z Tchai-wanu, kde se míchala kombinace čaje s ovocným sirupem nebo mlékem. Mezitím ale vznikly po celém světě specializované obchody, kde se bubble tea nabízí v mnoha barvách a příchutích.

Můžete ale ušetřit docela dost peněz, když si ho jednoduše připravíte doma. A navíc bude domácí varianta i mnohem zdravější. A nebojte – příprava je až směšně snadná.

Dodejte čaji chuť – a tapiokové perly

Na začátku byl bubble tea jenom smíchaný studený černý nebo zelený čaj s mlékem, které bylo vyšlehané do pěny. Podle chuti se pak přidávaly jako posyp tapiokové perly, gumové bonbony nebo želé. Tapioka je přitom škrob získané z kořene stromu manioku.

V současnosti se na přípravu nápoje a „posypu“ používají nespočetné variace. Mléko se dá nahradit ovocným sirupem nebo třeba použít obě přísady. A protože černé tapiokové perly nebo želé není pro každého, existují například ještě ovocné bubbles.

Tapiokové perly seženete v obchodech s asijskými potravinami nebo i na internetu. Koupené perly stačí jen 20–30 minut povařit v docela velkém množství vody a dalších 10 minut potom nechat v hrnci odstát. Hotové ovocné bubbles najdete na internetu také.

Jahodové bubble tea

Ingredience na 1 nápoj

drcený led

ovocný sirup podle chuti

150 ml vody

2 sáčky ovocného čaje (nejlépe malina, jahoda nebo borůvka)

tapiokové perly nebo ovocné bubbles

400 g jahod

Postup

1 Nejdříve uvařte vodu a z obou sáčků nechte vylouhovat čaj. Jahody rozmixujte.

2 Smíchejte čaj, rozmixované jahody, sirup a drcený led v shakeru a řádně protřepejte.

3 Nalijte do skleničky a přidejte perly nebo bubbles (eventuálně připravené podle návodu).

Samozřejmě můžete recept změnit podle vlastních chutí.

Zdroj: www.aheadofthyme.com





Celkem 1 komentářů

valča
09.09.2023

Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat