Prostreno.cz

Bezlepkové valentýnské brownies s malinami

Na čokoládě je nejlepší to, že ji můžete kombinovat naprosto s čímkoli, tudíž doslova vybízí k experimentování. Lze ji kombinovat s ovocem, oříšky, bylinkami, s alkoholem, chilli, ale i s červeným zelím (vaši pečenou kachnu tato kombinace posune o další level výše) či dokonce s masem (nejedná se o vtip, nýbrž o  absolutně božskou kombinaci osmahnuté cibulky na másle, česneku, tymiánu, s trochou chilli, červeného vína a nalámané čokolády.)

Čokoláda má zkrátka osobitou historii i neuvěřitelně široké využití, my se dnes ovšem zaměříme pouze na jednu, a to na kombinaci s malinami, která je po klasické kombinaci s jahodami druhou nejoblíbenější na světě.

A kdy jindy si toto dokonalé splynutí chutí užít než na svátek všem zamilovaných? 

Valentýnské brownies s malinami 

Ingredience

300 g čokolády na vaření

250 g másla

100 g třtinového cukru

4 vejce pokojové teploty

5 lžic rýžové mouky

1 lžíce kakaa

½ lžičky jedlé sody

300 g čerstvých malin

Postup

1 Troubu předehřejte na teplotu 170 °C.

2 Čokoládu se změklým máslem a cukrem míchejte nad parou, dokud se vše nerozpustí a nespojí v jednolitou hladkou hmotu.

3 Pokud nemáte možnost míchat nad parou, jednoduše čokoládu rozpusťte v hrníčku umístěném do mísy s horkou vodou a za občasného promíchání chvíli počkejte, než se čokoláda rozpustí.

4 Pak ji po částech přimíchejte do směsi změklého másla s cukrem, dokud vám nevznikne jednotná hmota bez hrudek.

5 Do této hmoty pak opatrně po jednom přimíchejte vejce, a nakonec i kakao a mouku s jedlou sodou (nebo kypřícím práškem).

6 Na závěr přidejte polovinu malin. Míchejte opravdu velmi opatrně, aby maliny, pokud možno, zůstaly v celku.

7 Těsto na brownies rovnoměrně rozprostřete do formy dle vlastního výběru (nejvhodnější je čtvercová forma 24x24 cm. Nezapomeňte formu vystlat pečicím papírem.

8 Těsto posypejte zbytkem malin a vložte do předehřáté trouby.

9 Pečte asi 3040 min. Brownies koláč je hotov tehdy, když jsou okraje pevné, ale střed ještě ne. Neměl by se nechat propéct úplně, aby nebyl zbytečně suchý a při krájení se nerozpadal.

10 Po upečení jej nechte důkladně vychladnout a před samotným podáváním jej ideálně vložte ještě na hodinku do lednice.

11 Nikdy nekrájejte horké! Za tepla se bude brownies trhat a lepit na nůž!

Tip

Pokud jste nesehnali čerstvé maliny, můžete je nahradit sušenými (lyofilizovanými).

Chcete-li brownies více ozdobit, polijte jej tenkými proužky rozpuštěné bílé čokolády a posypejte rozdrobenými kousky lyofilizovaných malin.

Zdroje: názor autora, eatthis.com





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat