Prostreno.cz

Netradiční slané palačinky

Chystáte večerní posezení či grilování s přáteli, a rádi byste je překvapili něčím novým a netradičním?

Kromě klasických příloh ke grilovanému masu jako jsou různé zeleninové saláty, grilovaná zelenina či nejrůznější omáčky a dipy, můžete vyzkoušet také cibulové slané palačinky. Postup přípravy je totožný jako klasických palačinek, jen je neochutíte nasladko, a namísto zavinutí  do válečku je dvakrát přeložíte tak, aby vám vznikl trojúhelníček (lépe se tak budou zakusovat ke grilovaným dobrotám). Ozvláštnit je můžete pomocí tipů uvedených pod receptem.

Slané palačinky

Ingredience

500 ml mléka nebo vody

200 g mouky

3 vejce

3-4 stroužky česneku

5 středních cibulí (ideálně červené)

1 lžíce ghí (přepuštěné máslo)

¼ lžičky kypřícího prášku

Špetka soli

Volitelné: kousek slaniny nebo prosciutta

Postup

1 Nejprve začněte s přípravou náplně. Oloupanou a nakrájenou cibuli (na malé měsíčky) osmažte na ghí na středním plameni dozlatova. Přidejte kousky slaniny nebo prosciutta a ještě chvíli smažte, aby se chutě spojily. Osolte a ochuťte dle potřeby, a odstavte bokem.

2 Pro přípravu těsta na palačinky si připravte vyšší mísu nebo nádobu, ze které se vám bude dobře nabírat hotové těsto na palačinky. Nalijte mléko, přidejte rozklepnutá vejce a s pomocí metličky (nebo ručního šlehače) dobře promíchejte. Přidejte špetku soli, prášek do pečiva a opět důkladně promíchejte.

3 Nakonec za stálého míchání přisypávejte po částech i mouku, a dbejte na to, aby se mouka opravdu důkladně rozmíchala, a v hotovém těstě tak nebyly žádné hrudky.

4 Palačinkovou pánev (s nepřilnavým povrchem) si předehřejte na střední stupeň výkonu sporáku. Jakmile je pánev důkladně a rovnoměrně zahřátá, naberte pomocí naběračky trochu těsta, nalijte na pánev a krouživými pohyby rozetřete do stran až k okrajům pánve. Smažte z obou stran.

5 Mezi smažením jednotlivých palačinek si utřete nebo prolisujte česnek.

6 Každou hotovou palačinku pak zlehka potřete česnekem, přidejte tenkou vrstvou cibule a dvakrát přeložte napůl, aby vám vzniknul trojúhelník. Hotovou palačinku můžete na závěr také posypat trochou parmezánu nebo chedaru, který se na teplé palačince hezky rozpustí a vytvoří chutnou krustu.

7 Pokud chcete vaše slané palačinky posunout na ještě vyšší level, položte je těsně před servírováním ještě na chvíli na gril, aby se vytvořila křupavá krusta. Stačí nechat opékat velmi krátce, nezapomeňte, že mouka na rozpáleném grilu rychle černá.

Zdroj: názor autora





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Uzená polévka

(1 hlasů)

Brokolicové placičky

(1 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat