Prostreno.cz

Proteinové palačinky bez výčitek

Opravdu rychlá a chutná snídaně s obsahem 32 gramů bílkovin v jedné porci?

Že to zní zajímavě? Aby taky ne! Připravte si s námi jednoduché proteinové palačinky bez mouky (jediná sypká složka je prášek ze syrovátkového proteinu) … chutné, nadýchané, nevysušené… a bez výčitek! 

Co budete potřebovat

K výrobě těchto chutných palačinek budete potřebovat jen pár jednoduchých ingrediencí. Přesné množství je uvedeno v receptu níže.

Vejce: Recept počítá s velkými vejci, tedy volte vejce s označením L. Nejlepší volba jsou domácí vejce, samozřejmě. 

Sladidlo: Pokud plánujete palačinky ozdobit sladkou polevou, sladit již nemusíte, zejména, pokud použijete slazený proteinový prášek. V případě, že používáte neslazený protein, přidejte do těsta trochu stévie.  

Obyčejný řecký jogurt: Dodá palačinkám vláčnou konzistenci, aby nebyly suché. Použijte odtučněný řecký jogurt, pokud si hlídáte kalorie a makra.

Proteinový prášek: Použijte libovolný syrovátkový protein. Nejlépe se hodí izolát nebo koncentrát. (pro výrobu palačinek se vyhněte hydrolyzovanému proteinu).

Prášek do pečiva: Pomůže palačinkám k nadýchané konzistenci.

Proteinové palačinky

Ingredience

2 velká vejce

1 lžička vanilkového extraktu

1 čajová lžička stéviového granulátu

½ šálku řeckého jogurtu

2 odměrky syrovátkového proteinového prášku (asi 40 gramů)

1 lžička prášku do pečiva v případě potřeby

Postup

1 Ve střední misce vyšlehejte vejce, vanilku, stévii a jogurt. Přidejte proteinový prášek a důkladně prošlehejte, dokud nezískáte jednolité hladké těsto.

2 Na závěr do těsta přidejte prášek do pečiva, a ještě jednou důkladně promíchejte. Poté nechte těsto chvíli odpočinout, zatímco si budete nahřívat pánev. (těsto mírně zhoustne).

3 Nepřilnavou pánev rozehřejte na sporáku nataveném na střední teplotu (ne vyšší!). Dno pánve zlehka postříkejte olejem ve spreji.

4 Pomocí naběračky nalijte na pánev trochu těsta, které krouživými pohyby rozetřete do stran a vytvořte hezkou kulatou palačinku.

5 Opékejte zhruba minutu, dokud se nezačnou vytvářet drobné bublinky na povrchu a těsto nezíská matný povrch. Otočte a opečte také z druhé strany. Bude stačit zhruba půl minuta. Je velmi důležité to s opékáním nepřehánět, jinak budou palačinky suché.

Variace

Nejlepší způsob, jak tento recept obměnit, je použít různé chuťové extrakty. Můžete tedy například použít kokosový extrakt, pomerančový extrakt nebo mandlový extrakt. Namazat je můžete domácím džemem nebo arašídovým máslem (případně rozpuštěnou hořkou čokoládou). Zbytky můžete uchovávat v lednici, ve vzduchotěsné nádobě, po dobu 3–4 dnů. Po vyjmutí z lednice stačí ohřát v mikrovlnné troubě, jen na pár sekund.

Zdroj: názor autora - celý článek





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Snídaňové muffiny

(12 hlasů)

Frittata s hráškem

(21 hlasů)

Valentýnska snídaně

(22 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat