Prostreno.cz

Ty nejlepší pečené brambory

Máte rádi pečené americké brambory s křupavou kůrkou a lahodným kořením? Myslíte, že lépe už chutnat nemohou?

Pak se s vámi podělíme o jeden chytrý fígl, který z vašich pečených brambor udělá legendu u všech vašich hostů! Blýsknout se s ním můžete jak na rodinné „grilovačce“ tak při nedělním obědě. A schválně sledujte své hosty, jak se snaží uhodnout, čím jsou tyto brambory tak speciální. Ať se budou snažit jakkoli, neuhodnou to! 

Tak co, jste připraveni?

Klíčová (a tajná) ingredience je: majonéza!  Proto na ní rozhodně nešetřete a nepoužívejte náhražky. Povede se vám to pouze s pravou nefalšovanou vaječnou majonézou. Teď k samotné přípravě.

Nejlepší pečené brambory

Ingredience na 4 porce

3 lžíce majonézy

2 stroužky česneku

1 lžička sušeného oregana

sůl a pepř na dochucení

5 brambor, nakrájených na čtvrtky

Postup

1 V malé misce smíchejte majonézu, lisovaný česnek, oregano, sůl a pepř. Odložte stranou.

2 Přiveďte k varu velký hrnec s osolenou vodou. Přidejte oloupané a na čtvrtky (podélně) nakrájené brambory a vařte cca 10 minut. Pozor, brambory nerozvařte, jinak se během pečení rozpadnou. Sceďte a nechejte vychladnout.

3 Troubu předehřejte s použitím programu „grill“ na 200 stupňů. Plech na pečení s nepřilnavým povrchem lehce potřete tukem (případně vystelte pečicím papírem nebo alobalem, pokud nemáte k dispozici pečící plech s nepřilnavým povrchem) a dovnitř rovnoměrně rozložte připravené brambory.

4 Na každý kousek bramboru naneste trochu majonézové směsi a lehce rozetřete. Grilujte v předehřáté troubě, dokud brambory nezměknou a majonézová směs lehce nezhnědne, tedy asi 10 minut.

5 Servírujte zlehka posypané strouhaným parmazánem. Chutnat vám bude jako hlavní jídlo i jako příloha k pečenému či grilovanému masu (nebo zelenině či tofu).

Tipy

Recept samozřejmě můžete vyzkoušet i s batáty, případně s červenou řepou a celerem (pokud preferujete pečenou kořenovou zeleninu). Největší výhoda receptu je, že chutná i zastudena, tudíž si pochutnáte i na cestách nebo na výletě.

Zdroj: názor autora





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Brokolicové karbanátky

(1 hlasů)

Čočka na kyselo

(3 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat