Prostreno.cz

Jednoduchý brokolicovo-čedarový quiche

Tento jednoduchý quiche s brokolicí a čedarem si zamiluje celá rodina! Chedar a kondenzované mléko dodají tomuto slanému koláči krémovou strukturu a listové těsto křupavý požitek. 

A největší výhodou je, že vám v lednici vydrží až pět dní. Před podáváním jednoduše ohřejte nebo si jej dejte studený, podle toho, co vám více chutná. Pochutnáte si na něm k snídani i k večerní skleničce vína.

Brokolicovo-čedarový quiche

Ingredience

Balení listového těsta (cca 300 g)

1 čerstvé brokolice

1 ½ lžičky olivového oleje

1 vetší cibule

4 vejce

½ hrnku neslazeného kondenzovaného mléka

100 g strouhaného sýru Cheddar

¾ lžičky soli

¼ lžičky mletého pepře

Postup

1 Předehřejte troubu na 200 stupňů Celsia. Těsto nechejte rozmrazit při pokojové teplotě (pokud používáte chlazené těsto, nechce při pokojové teplotě chvíli povolit, aby se vám netrhalo).

2 Na pomoučněné ploše vyválejte z těsta kulatou placku, o průměru trochu větším, než je vaše koláčová forma. Vložte dovnitř formy a pomocí prstů lehce stlačte na dně i po stranách tak, abyste vytvořili korpus uvnitř celé formy, včetně okrajů (vznikne vám jakási mistička).

3 Pečte, dokud těsto lehce nezhnědne, tedy 10 až 15 minut. Vyjměte z trouby a nechte mírně vychladnout (asi 10 minut). Snižte teplotu trouby na 180 stupňů.

4 Brokolici rozdělte na růžičky a nasekejte najemno. Vařte ve vroucí vodě cca 3 minuty, aby byla lehce sklovitá, nesmí se rozvařit! Můžete také použít tzv. „brokolicovou rýži“, která se prodává mražená v pytlíku, již nasekaná a připravená k použití.

5 Ve velké pánvi rozehřejte olej na středně vysokou teplotu a osmažte cibuli dozlatova (cca 8 až 10 minut).

6 V míse pak vyšlehejte vejce a kondenzované mléko. Vmíchejte brokolici, cibuli, sýr, sůl a pepř. Směs nalijte do vychladlého korpusu.

7 Pečte, dokud střed neztuhne a okraje nezezlátnou, 30 až 35 minut. Před podáváním nechte odstát a vychladnout.

Zdroj: názor autorky





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Želví maso

(2 hlasů)

Mac and cheese recept

(1 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat