Prostreno.cz

Bezlepkové jablečné sladké bramborové muffiny

Hledáte stále novou inspiraci na snídani, která vám bude chutnat i několik dní po sobě a zároveň bude zdravá a nabije vás energií na celé dopoledne?

Díky jemné nevtíravé sladkosti, tak akorát správnému množství koření a chutných ingrediencí bohatých na vlákninu, jako je pohanka, sladké brambory, mandlová mouka a jablka, jsou tyto muffiny nejen chutné ale také přínosné pro vaše zažívání a tělesnou pohodu.

Vychutnejte si je ještě teplé s trochou mandlového másla a šálkem čaje nebo si je s sebou zabalte jako svačinu do práce či na výlet.

Bezlepkové jablečné sladké bramborové muffiny

Ingredience na 12 muffinů

1 hrnek mandlové mouky

½ hrnku pohankové mouky

1 ½ lžičky jedlé sody

2 lžičky skořice

½ lžičky kardamomu

špetka muškátového oříšku

½ lžičky soli

1 šálek šťouchaných batátů (pečených nebo vařených)

1 rozmačkaný banán

¼ hrnku rozpuštěného kokosového oleje

1 hrnek mandlového nebo kokosového mléka

3 lžíce medu

2 lžičky vanilkového extraktu

1 střední jablko nakrájené na malé kostičky

Postup

1 Zahřejte troubu na 180 °C. Formu na muffiny lehce vymažte kokosovým olejem (nebo vystelte košíčky).

2 Smíchejte suché ingredience (mouku, jedlou sodu, skořici, muškátový oříšek, kardamom, sůl) ve střední misce. V druhé míse rozmačkejte banán, smíchejte s mačkanými batáty (pokud používáte kuchyňský robot, zvolte jako nástavec plochý šlehač, který hezky spojí banán s batáty do jednolité hmoty), poté vmíchejte olej, mléko, med a vanilku.

3 Do tekuté směsi postupně vmíchejte suché ingredience, za stálého míchání, dokud se vše nespojí.

4 Těsto nalijte do připravené formy na muffiny. Každý muffin ozdobte kousky krájených jablek a zlehka zatlačte do těsta. Pečte cca 40 minut do zlatova.

Zdroje: názor autora





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat