Prostreno.cz

Úžasné vlašáky ve skvělých kombinacích

Vlašské ořechy patří z hlediska výživy k velmi ceněným potravinám. Obsahují vitaminy, minerály, omega-3 mastné kyseliny, atd. Určitě bychom na ně ve svém jídelníčku neměli zapomínat. A protože budou mít brzy sezónu, je třeba se na ni připravit.

Jak jejich úžasnou chuť a všechny ty živiny, co nám nabízejí, využít? Zkuste být trochu kreativní a dopřát si vlašáky i jinak než jen syrové, obalené v cukru nebo zapečené v moučníku. Máme pro vás 4 originální tipy!

Ještě než se pustíte do přípravy některého z následujících receptů, opečte oloupané vlašáky nasucho na pánvi nebo v troubě. Pozor, ať je nespálíte!

Bazalkové pesto

Připravit v našich podmínkách pravé pesto s piniovými oříšky se sice dá, ale je to docela nápor pro vaši peněženku. Zkuste prostě piniové oříšky nahradit těmi vlašskými!

Tento postup lze použít do receptu na jakékoli vaše oblíbené pesto, skvěle ovšem vlašáky vyniknou s bazalkou.

Vlašské máslo

V Americe si nikdo neumí představit život bez arašídového másla. Pokud vám tahle pochoutka chutná, určitě si oblíbíte i „máslo“ z vlašských ořechů. Připravíte ho i doma!

Potřebujete k němu silný mixer, vlašáky a kapku oleje (nejlepší je samozřejmě olej z vlašských ořechů, ale zkusit můžete i jiný). S ním to ale nepřehánějte! Vlašáky jsou po umixování dostatečně mastné samy o sobě. Oleje přidejte jen pár kapek pro dosažení sametově jemné struktury. Chuť ořechů úžasně vynikne, když do směsi přidáte špetku soli.

Univerzální „sušenky“

Opražené vlašáky trochu podrťte na menší kousky, smíchejte je s medem a skořicí a z hmoty vytvarujte placičky nebo koule, které můžete uložit do lednice a sáhnout po nich vždy, když budete potřebovat něco malého sladkého třeba k čaji, nebo nebudete stíhat ráno k snídani.

Jen si dejte pozor, abyste nemlsali příliš často, tahle úžasná chuť je totiž silně návyková!

Dip z vlašských ořechů

Opět budete potřebovat mixer – v něm spojte vlašáky, stejné množství sýru feta, česnek (s ním to nepřehánějte), špetku chilli a čerstvou petrželkou. Výslednou hmotu můžete podle potřeby trochu „naředit“ mlékem.

Skvěle se tenhle dip hodí nejen k nejrůznějším chipsům, ale i k masu nebo špalíkům syrové zeleniny!

Zdroj: www.health.com/nutrition/walnut-benefits, www.thevegan8.com/how-to-make-walnut-butter/





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Želví maso

(1 hlasů)

Mac and cheese recept

(1 hlasů)

Kuře na paprice

(4 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat