Prostreno.cz

Jednoduché změny ve stravování přinesou krásné vlasy a nehty

Toužíte-li po krásných a především zdravých nehtech a vlasech, stačí, když ve svém životě uděláte několik malých změn. Vlasy a nehty vám poděkují svým dokonalým vzhledem.

Jakých?

Zvyšte přísun bílkovin

Jsou základním stavebním materiálem, a tak pomáhají vlasům i nehtům ve správném růstu a zpevnění.

Omezte cukr

Cukr našemu organismu skutečně nesvědčí – a vlasy a nehty nejsou výjimkou. Jeho příjem proto omezte na úplné minimum (nebojte, není to tak těžké, jak to vypadá – většinou stačí přestat mlsat zbytečné sladkosti nebo pít limonády).

Jezte mléčné výrobky

Obsahují totiž spoustu vápníku, který je pro pevné nehty i vlasy nezbytný. A některé (např. jogurty) pomáhají udržovat silný imunitní systém, jehož potíže se velmi rychle a často projeví právě zhoršenou kvalitou vlasů či nehtů.

Dopřejte si zdravé tuky

Neopomíjejte potraviny s tzv. zdravými tuky! Vaše vlasy i nehty vám za to budou vděčné. A kde je najdete? Například v rybách, avokádu nebo oříšcích a semenech.

Noste čepici

Až nastane zima a mráz (což nebude dlouho trvat), skryjte své kadeře pod čepici. Nízké teploty jim totiž dvakrát neprospívají!

Zvažte doplňky stravy

Možná za vašimi problémy s lámavými nehty či vlasy stojí nedostatek některých vitaminů či minerálů. Zkuste se proto v lékárně porozhlédnout po nějakých doplňcích stravy, které jsou určené právě pro tyto obtíže.

Uberte kofein

Není to sice dobrá zpráva pro ty, kdo jsou závislí na několika šálcích silné kávy denně (o energetických nápojích nemluvě), ale je to tak. Nadměrná spotřeba kofeinu se může negativně projevit právě na nehtech a vlasech. Proto byste nikdy neměli překračovat doporučenou denní dávku!

Hydratujte

Že v kabelce ještě nemáte krém na ruce a po umytí vlasů nepoužíváte kondicionér? Chyba! Nejen vaše pokožka potřebuje být hýčkána a hydratována – o vlasech a nehtech to pletí stejně!

Hodně spěte

Nedostatek spánku dokáže na našem těle zanechat různé stopy – nekvalitní nehty a vlasy jsou jednou z nich. Nepodceňujte doporučovaných 8 hodin denně, opravdu jsou důležité!

Investujte do manikúry a kadeřníka

Dopřejte svým nehtům i vlasům profesionální péči. Zatímco manikúru zvládnete i sami (pořiďte si ale opravdu kvalitní nástroje k ní potřebné), kvalitního sestřihu se vám dostane jen u kadeřníka. Alespoň jednou za 3 až 6 měsíců byste se k němu vydat měli!

Zdroj: www.healthyfood.com/advice/8-steps-to-healthy-skin-hair-and-nails/, www.we-heart.com/2021/05/25/top-ways-to-grow-your-hair-and-nails-this-year/





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat