Prostreno.cz

Zbavte se nevzhledných tmavých kruhů pod očima jednou provždy

Také vás matka příroda vybavila tmavou „ozdobou“ pod očima, kvůli níž vypadáte neustále unaveně či smutně? Pak vězte, že se s pomocí té samé přírody můžete kruhů pod očima zbavit. Které ingredience pomohou?

Okurka

Tento trik používaly proti kruhům pod očima či oteklým víčkům už naše babičky. A věděly, co dělají! Tak se inspirujte – ukrojte z okurky silnější kolečka a na 30 minut je dejte chladit do ledničky. Poté je položte na oči tak, aby zakrývala celou oblast očí. Deset minut příjemně relaxujte, poté okurku vyhoďte a oči opláchněte vlažnou vodou. Opakujte dvakrát denně.

Zelený čaj

Jste milovníky zeleného čaje? Pokud si ho připravujete ze sáčků, máte práci usnadněnou. Jen co se čaj vylouhuje, vezměte sáček, lehounce ho vyždímejte a dejte do lednice. Chladný sáček pak položte na oči a nechejte působit 15 minut. Poté opláchněte. Můžete opakovat každý den.

Jablečný ocet

S octem opatrně, pamatujte, že jej nanášíte v okolí očí. A ocet v oku je opravdu nepříjemná záležitost (pokud už se vám do oka dostane, vypláchněte jej proudem vlažné vody). Nicméně jablečný ocet vám s kruhy pod očima pomůže – jemně jej naneste s pomocí vatové tyčinky (tamponek je příliš velký a mohli byste s ním zanést ocet do očí). Nechte zaschnout a poté opatrně opláchněte. Používejte dvakrát denně.

Kokosový olej

S pomocí konečků prstů naneste kokosový olej na pokožku pod očima velmi jemně tyto partie masírujte (dejte pozor – pleť pod očima patří k nejjemnějším a také nejnáchylnějším k vráskám). Stačí pár minut. Ideální je tento postup používat před spaním, abyste olej nechali kouzlit přes noc.

Rajčatová šťáva

Možná se vám nezdá, že by výrazná barva rajčatové šťávy mohla pomoci s tmavými kruhy. Ale pomůže. V poměru 1 ku 1 ji smíchejte s citronovou šťávou a s pomocí tamponku směs aplikujte pod oči. Nechejte 10 minut působit a poté pečlivě opláchněte. Tento postup můžete používat jednou denně.

Aloe vera

Této rostlině je přisuzována spousta schopností. A upřímně – ona toho vážně umí spoustu! Zatočí i s vašimi kruhy pod očima. Stačí si koupit 100% gel z aloe (případně jej můžete extrahovat z této rostliny doma, pokud ji pěstujete), namočit do něj vatový tamponek a jemně gel nanést na pokožku pod očima. Přibližně 10 minut jej nechte kouzlit a poté opláchněte. Aplikujte ráno a před spaním.





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat