Make-up ani váš ručník nepůjčujte ani kamarádce

Také vás rodiče učili, že se máte o vše s každým dělit? Pak věřte, že v oblasti kosmetiky a péče o tělo či zdraví existují jasné výjimky. V těchto případech se naopak vyplatí být za sobce!

Následující předměty by měla vždy používat jen jedna jediná osoba. Dělit by se o ně neměly nejen kamarádky, ale dokonce ani členové rodiny.

Zubní kartáček

Nejen stomatologům se z půjčování zubního kartáčku hrůzou ježí všechny vlasy na hlavě. I kdyby si vaše kamarádka čistila zuby od rána do večera a měla je jako perličky, neznamená to, že na kartáčku nezůstanou bakterie, jež si s těmi ve vašich ústech nebudou příliš rozumět. Půjčování kartáčků je prostě nehygienické a může způsobit i potíže v ústní dutině.

Mycí houbička

Odborníci neskáčou nadšením už ani ze samotné existence nejrůznějších houbiček na mytí, žínek a podobných pomocníků do sprchy. Jsou totiž oblíbeným bydlištěm bakterií a plísní, jimž vlhké prostředí více než prospívá. Co to znamená? Že s každým použitím hubky její obyvatele přestěhujeme i na svou pokožku. A dost často není o co stát. Nicméně alespoň se jedná o naše „vlastní“ bakterie. Pokud ale bude hubku či žínku používat i další člověk, hygienické to bude ještě míň…

Ručník

A když už jsme zmínili houbičky a žínky, nesmíme zapomínat ani na ručníky. Platí, že každý člen domácnosti by měl mít svůj vlastní. To platí i o půjčování kamarádkám. Zkrátka o ručníky se nedělíme. Důvod je jednoduchý. I když se do něj většinou utíráme čistí, neznamená to, že na něm nezanecháváme „biologické stopy“. A ty by se míchat neměly.

Holící strojek

Zapomněla si vaše kamarádka na dovolené žiletku a přemýšlí, jak si teď oholit nohy? I když se to zdá jako dobrý nápad, své „holítko“ jí určitě nepůjčujte (tedy pokud jste si nezabalila jednorázové). Mimochodem, obdobně to platí i pro případy, kdy doma zjistíme, že svou tupou žiletkou už si neoholíme ani chloupek, a tak saháme po partnerově strojku. Když už nic jiného – uvědomte si, že zatímco on si s ním holí tvář, vy s ním zamíříte na nohy, podpaží či jiné partie…

Tuhý deodorant

Deodorant v tuhé podobě nebo ve formě roll-on (s kuličkou) také patří k věcem, které by měl mít každá člověk jen a jen pro sebe. Důvod je jednoduchý – přichází do přímého kontaktu s pokožkou, navíc v podpaží, které často bývá plné bakterií z potu. Takže nepůjčovat!

Make-up a spol.

Make-up, pudr, řasenka, rtěnka… Zkrátka jakákoli dekorativní kosmetika také spadá do kategorie „nedělit se“. Pokožka obličeje je velmi citlivá, a pokud na ni zanesete nečistoty či bakterie, jež v kosmetice zanechala po použití vaše kamarádka, může reagovat nepříjemným podrážděním. Ostatně se to týká i štětců, labutěnek a dalších pomocníků, jimiž se kosmetické přípravky nanášejí. Měly by sloužit jen a jen nám.

Zdroj: https://www.independent.co.uk/life-style/fashion/beauty-products-make-share-borrow-towels-razors-moisturiser-mascara-a9042481.html, http://www.pkids.org/infection_protection/do_not_share_personal_items.html







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Pizza šneci

(1 hlasů)

Boloňská omáčka

(2 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat