Jako gejša. V čem tkví kouzlo krásy asijských žen

21.05.2018 | Krása a móda

Porcelánová pleť, ze které nikdy neuhodnete přesný věk, štíhlá těla a nádherné havraní vlasy. Každá žena se jistě již několikrát pozastavila nad otázkou, jak to asijské ženy dělají, že vypadají tak mladě, zdravě a svěže? Pomůžeme vám poodhalit některá tajemství, která mají naprosto jednoduchou odpověď.

Pozor na sluníčko

Zatímco u nás se většina žen pokouší přes léto nachytat bronz, Japonky se přímému kontaktu se slunečními paprsky moc nevystavují. Dříve opálení Japonci představovali chudou vrstvu, která trávila celý den na poli, kdežto šlechta a bohatí obyvatelé se vyznačovali světlou pletí. Dodnes se Japonky před sluncem chrání klobouky a brýlemi. Slunce podporuje stárnutí pleti a ony to dobře vědí.

Hlavně v klidu

Všichni neustále někam spěcháme. Ráno honem do práce, dopoledne rychlý oběd, odpoledne na nákup a tak dále. Japonci takoví nejsou. Mají rádi, když mají věci svůj řád. Nežijí v takovém stresu jako my. Snaží se dělat věci v klidu a s rozvahou a to samé platí i o péči o sebe sama. Japonky věnují péči o svůj zevnějšek poměrně dost času a z toho, co my považujeme za nutnost, si ony tvoří každodenní relaxační rituál.

Těla jako laňky

Zásadní rozdíl mezi námi a Japonci je ve stravě. U nás je základem každého jídelníčku omáčka „se šesti“, kdežto v zemi vycházejícího slunce se stravují zdravě. Používají čerstvé suroviny, sóju, rýži a zeleninu. Jedí po malých porcích, častokrát denně. Jedí dlouho a užívají si to. Japonci mají ve velké oblibě zelený čaj, který je také plný antioxidantů. Kvalitní pitný režim má vliv nejen na jejich tělo, ale i porcelánovou pleť. Japonci věnují hodně času i pohybu. Nejen každodenní nutné dojíždění na vzdálené pracoviště, ale i jejich touha po zdraví je hnacím motorem k tomu, aby se většina z nich věnovala nějakému sportu.

Krásné vlasy a nehty

Obliba konzumace ryb v naší zemi stále stoupá, ale ani v nejmenším nemůžeme ve snědeném množství konkurovat Japoncům. Ti mají mořské ryby a řasy, ať už syrové nebo tepelně upravené, na jídelníčku skutečně téměř denně. Rybí maso obsahuje zdravé mastné kyseliny, jód a řasy zase vápník, hořčík, vitamín B12 nebo železo. Všechny tyto prvky mají výborný účinek na kvalitu našich nehtů a vlasů. Měli bychom proto zařadit tyto potraviny na náš jídelníček alespoň dvakrát týdně.






Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Kuřecí maso s rýží

(1 hlasů)

Bramboráky

(1 hlasů)

Svíčková na smetaně

(2 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

42 Příspěvků
Poslední příspěvek 17:19
21 Příspěvků
Poslední příspěvek 17:17
19 Příspěvků
Poslední příspěvek 16:34

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat