Vlasy v horkých dnech. Proč a jak jim dopřát péči, kterou potřebují

12.07.2018 | Krása a móda

Po zdravých a krásných vlasech toužíme bez ohledu na roční období. Jenže zatímco v chladných měsících schováme nějaké ty nedokonalosti své kštice pod čepici, v létě nic neskryjeme. Navíc se vlasy musejí vypořádat s pořádnou zátěží v podobě slunce či mořské vody, jež je oslabuje.

Vlasům je v létě třeba věnovat zvýšenou péči, ať už kvůli vydatným slunečním paprskům, mořské soli či chloru. Tyto tři faktory totiž vlasy a vlasovou pokožku ničí a vysoušejí.

Bez hydratace to nepůjde

Stejně jako potřebuje hydrataci vaše tělo a pokožka, obdobně prahnou po vláze i vlasy. Slunce, pot a nekonečné ráchání ve slané či chlorované vodě je vysušuje, třepí a zbavuje je jejich přirozené ochrany.

Volte kvalitní kondicionéry a vyživující masky a pravidelně si dopřávejte zábaly z přírodních surovin. Z nich můžeme vřele doporučit avokádo, med či vejce. Oblibu si pro své zázračné účinky získává i arganový či kokosový olej.

Pozor však, ať už zvolíte jakýkoli olej, vždy je nutné jej aplikovat na mokré či vlhké vlasy.

Vsaďte na kvalitu

Základem péče o vlasy je, nejen v létě, kvalitní vlasová kosmetika. Ani ta ale nedokáže zázraky, používáte-li takovou, která pro daný typ vlasů není vhodná. Pokud tápete, po jakém šamponu sáhnout, nebojte se oslovit profesionály.

„Vlasových produktů je v současné době tolik, že si každý může vybrat to pravé ořechové. Zákaznice často trápí vlasy mastné či naopak extrémně vysušené, a pokud pomineme životosprávu, většinou je na vině právě nevhodně zvolený produkt,“ říká vlasová expertka Renáta Gacková.

Vlasovou kosmetiku vybírejte také podle toho, jaké zátěži své vlasy vystavujete. Pokud si je barvíte, denně žehlíte a fénujete, budou pravděpodobně poničené a bez života.

Hlavně šetrně

Pamatujte, že k vlasům je v letních měsících třeba přistupovat šetrněji. Po každém koupání v moři či v bazénu vlasy opláchněte čistou vodou, zbavíte je tak nežádoucích složek.

Stejně tak zkuste vynechat žehličku, kulmu či fén, vlasy dostávají zabrat už i tak od slunce. A pokud se děsíte, že budete vypadat jako strašidlo, vězte, že rozevlátý letní look je právě in!






Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Rybí karbanátky

(4 hlasů)

Kuličky z kuřecího masa

(2 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude charakterizovat energie a optimismus. Mars, vaše vládnoucí planeta, je ve vašem znamení a dává vám silnou touhu projevit své názory a ambice. Místo, abyste se snažili ovládat okolnosti, jste natolik otevřeni a přizpůsobiví, že se ok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

6 Příspěvků
Poslední příspěvek 10:27
60 Příspěvků
Poslední příspěvek 9:34
24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat