Hladké nožky bez chloupků tkví v technice holení

18.01.2021 | Krása a móda

Jen málo žen se v dnešní době neholí. Ať už jde o nohy, podpaží či intimní partie, přeje si každá z nás, aby nám hladká pokožka bez chloupků vydržela co nejdéle a samotná kůže při tom neutrpěla větší škody. Na co byste neměly zapomínat, pokud toužíte po hladkém a dlouhotrvajícím oholení?

Nasucho nikdy!

Aby se chloupky daly dobře oholit, je nutné, aby byly měkké. Toho docílíte jedině tím, že je namočíte. Holte se vždy až na samotný závěr sprchování nebo koupání, kdy už budou chloupky měkčí. Výhodou holení v teplé vodě je i to, že se rozšíří póry na vaší pokožce a dostanete se tak blíže ke kořínku. Oholení je pak trvanlivější. Holením na sucho riskujete velké podráždění kůže, které se projeví pálením, odřeninami nebo vyrážkou.

Stará kůže musí pryč

Ideálním pomocníkem pro dosažení dokonalého výsledku je použití peelingu před samotným holením. Odstraníte starou, odumřelou kůži a pokožka bude ve výsledku mnohem hladší a nebudou se na ní tvořit suché, olupující se mapy.

Gel nebo pěna je nezbytnost

Pokud často sledujete, že vám chloupky po holení zarůstají nebo vás kůže svědí či pálí, na vině možná bude absence gelu nebo pěny na holení. Tu byste měly používat při každé úpravě vašich chloupků. Holící prostředky by měly být určitě hydratační a není na škodu, pokud obsahují složky, které zklidňují podrážděnou kůži, například aloe. V případě, že vám gel nebo pěna dojde, je možné je krátkodobě nahradit třeba vlasovým kondicionérem.

Kvalitní holítko

Čemu byste se rozhodně měly vyhnout, jsou nekvalitní a levná jednorázová holítka, kterými akorát podráždíte svoji kůži a chloupky ani dokonale neoholí. Vyplatí se investovat do holicího strojku s kvalitními, vyměnitelnými planžetami. Mnoho žen vypozorovalo, že ty pánské jsou ještě o něco lepší, než ty pro dámy. Vydrží podstatně déle, jelikož je výrobci vyvíjejí speciálně pro holení tvrdších vousů.

Oholením proces nekončí

Po důkladném oholení je potřeba věnovat svému tělu ještě trochu péče. Oholená místa by se měla ošetřit zklidňujícím mlékem nebo hydratačním krémem. V drogerii lze také pořídit speciální krém po holení, který funguje jako prevence proti zarůstání chloupků.

Čas hraje roli

Ideální je, pokud své nohy nebo jiné partie oholíte o několik hodin dříve, než je bude potřeba vystavit na odiv světu. Pokožka po holení potřebuje čas k regeneraci a zacelení pórů pak chvíli trvá. Holení pár hodin předem zaručí mnohem lepší výsledky, než když budete vše dohánět na poslední chvíli.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Vejce benedikt

(2 hlasů)

Mrkvové rohlíčky

(23 hlasů)

Srdíčkový koláč

(30 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

33 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat