Nechoďte spát s mokrými vlasy. Zaděláváte si na spoustu problémů

Někdy to zkrátka jinak nejde. Taky chodíte spát s mokrými vlasy? Pak si koledujete o spoustu problémů! Který je podle vás ten nejzávažnější?

Říká se, že pokud je chladněji a vy jdete spát s mokrými vlasy, můžete si přivodit nachlazení, dráždivý kašel nebo rýmu. Teorie, která podporuje tuto myšlenku, je taková, že tělo má v tuto chvíli oslabený imunitní systém a je náchylné k nákaze (vše však záleží na aktuálním zdravotním stavu). Buď jak buď, i v teplém prostředí je něco takového riskantní! Jak to?

Tvorba lupů

Bílá záplava pokaždé, když si prohrábnete vlasy? Za tvorbou lupů stojí spánek s mokrými vlasy! Šupinky se totiž objevují v důsledku houbové infekce. Vlhký a teplý polštář, který přichází do kontaktu s hlavou, jim vyloženě nahrává. Navíc se dostavuje tolik otravné svědění, které narušuje spánek. Suma sumárum, odumřelé kožní buňky se hromadí a dochází k celkovému zhoršování problému. Proto se ujistěte, že když uleháte do peřin, jsou vlasy suché na dotek.

Onemocnění pokožky hlavy

Jedním z nejnebezpečnějších efektů spánku s mokrými vlasy? Stav lékařsky známý jako tinea capitis. Tuto infekci specifikují malé skvrny, které se objevují na pokožce hlavy. Co nejdřív působí docela nevinně, je poměrně záludné. V případě, že jsou mokré vlasy a spánek vaším „denním chlebem“, zaděláváte si na plešatost! Tinea capitis je vysoce nakažlivé a rychle se šířící onemocnění, které můžete „darovat“ i partnerovi, pokud si půjčí váš polštář.

Ztráta vlasového lesku

Když jsou vaše vlasy zdravé, mohou se pyšnit sexy leskem, který je velmi žádoucí. Spánek s nevysušenou kšticí ale má na tenhle punc luxusu negativní dopad. Mokré prameny v kombinaci s vlhkým polštářem pracují rychle při rozpadu vodíkových vazeb vlasů, což vede k tomu, že se vlasy stávají křehkými a mdlými. (Pokud doopravdy není zbytí a musíte si jít lehnout s mokrou hlavou, zabalte „mozkovnu“ do hedvábného šátku.)

Náchylnost k poškození

Mokré vlasy jsou zároveň náchylnější vůči poškození a následně přecitlivěle reagují na kartáčování, vysoušení i žehlení, doslova totiž praskají zevnitř. Taky nikdy nemůžete odhadnout, v jakém stavu je ráno poté „najdete“.

Pravděpodobně budete mít problémy s legračními vlnkami, kudrlinkami či zacucháním. V mnoha případech je nutné kštici znovu namočit, aby se vůbec dala zkrotit. To obírá o drahocenný čas. Proto nikdy nevynechávejte kondicionéry, oleje a ochranná séra, která tyto stavy aspoň o trochu mírní. Kadeřníci zároveň radí používat hedvábné ložní prádlo, které „klouže po vlasech“, což snižuje tření.






Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude charakterizovat energie a optimismus. Mars, vaše vládnoucí planeta, je ve vašem znamení a dává vám silnou touhu projevit své názory a ambice. Místo, abyste se snažili ovládat okolnosti, jste natolik otevřeni a přizpůsobiví, že se ok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

6 Příspěvků
Poslední příspěvek 10:27
60 Příspěvků
Poslední příspěvek 9:34
24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat